Oscar ödüllü ''Drive my Car'' filminin yönetmeni Ryusuke Hamaguchi: Bu, kayıpla ve kayıptan sonra nasıl yaşayacağımızla ilgili bir hikaye

Kayıp ve kayıptan sonra nasıl yaşayacağımızla ilgili bir hikaye anlatan ''Drive my Car'' En İyi Uluslararası Film Ödülü'nü kazanan ikinci Japon filmi ünvanını kazandı. ''Drive my Car''ın konusu, başarısı ve yönetmeni Ryusuke Hamaguchi'nin Oscar yorumu haberimizde...

Indiewire

27 Mart Pazar günü, En İyi Uluslararası Film Ödülü'nü kazanan ikinci Japon filmi olan "Drive my Car"ın çığır açan başarısı şaşırtıcı. Yönetmen Ryusuke Hamaguchi'ye göre, filmin piyasaya sürüldüğü zaman dilimi bu başarıda çok etkili...

94. Oscar Ödülleri için "En İyi Uluslararası Film" dalında 5 film yarıştı. "Drive My Car"; "Flee", "The Hand of God", "Lunana: A Yak in the Classroom", ve "The Worst Person in the World" ile yarıştı ve ödülü kucaklayan yapım oldu. Film, ünlü bir tiyatro oyuncusu ve yönetmeninin, Vanya Amca'nın Hiroşima'daki bir yapımını yönetmesi için bir teklif aldığında karısının beklenmedik ölümüyle başa çıkmayı öğrenen yolculuğunu anlatıyor. Yusuke, şoförünün de yardımıyla karısının geride bıraktığı akıldan çıkmayan gizemlerle yüzleşmeye başlar.

Gerçekten bunun şansa bağlı olduğunu düşünüyorum. Diğer aday filmleri de izledim tabii ki, hepsi harikaydı. Bu yüzden benim için büyük bir sürpriz oldu ve kazandığım için kendimi çok şanslı hissediyorum. Bence bu filmde yaşadığımız zamandaki değişimle, tabii ki koronavirüs pandemisi ve neden olduğu milyonlarca ölüm ve kayıpla eşleşen bir şeyler var. Bu kayıpla ilgili hikaye ve ayrıca bu kayıptan sonra nasıl yaşayacağımızla ilgili hikaye, bence buradaki birçok insanda yankı buldu.

"Drive My Car" ayrıca üç dalda Oscar'a aday gösterildi: En İyi Uyarlama Senaryo, En İyi Yönetmen ve En İyi Film. Hamaguchi'nin filmi geçen yıl ise Cannes'da gösterime girdi ve burada En İyi Senaryo, FIPRESCI Ödülü ve Ekümenik Jüri Ödülü'nü kazandı. New York Film Eleştirmenleri Birliği Ödülleri, Los Angeles Film Eleştirmenleri Derneği Ödülleri ve Ulusal Film Eleştirmenleri Derneği'nde En İyi Film ödülünü kazandı. Ayrıca Altın Küre, Eleştirmenlerin Seçimi Ödülleri ve BAFTA'da En İyi Yabancı Film ve Indie Spirit Ödülleri'nde En İyi Uluslararası Film ödülünü kazandı.

Bir film yaparken, mutlaka genel bir izleyici kitlesi hayal etmiyorum. Setteyken kendim film izleyicisiyimdir, film izlemeyi çok severim, bu yüzden kendi standartlarım var. Aslında, gerçekten kendi kişisel standartlarımı ve yaptığım film yapımının bu standartları karşılayıp karşılamadığını düşünüyorum.

Filmin üç saatlik uzunluğu, popülaritesi düşünüldüğünde bir hayranlık noktası olmuştur. Hamaguchi, filmin daha kısa kurgularının aslında daha uzun hissettirebileceğini söyledi.

Bu üç saatlik versiyonun aslında en kısa olduğunu hissettim. Sanırım kısaltmış olsaydım, aslında daha uzun hissettirebilirdi. Bu, ince ayarlanmış bir düzenlemenin sonucudur.

Aksiyon, gerilim, komedi, suç! Listenize eklemeniz gereken 7 yeni dizi

"CODA" 2022 Oscar'larında En İyi Film Ödülünü kazandı