''Örümcek Adam: Eve Dönüş Yok'' pandemi rekoru kırdı!

Örümcek Adam: Eve Dönüş Yok (Spider Man: No Way Home), pandeminin başlamasından bu yana küresel gişede 1 milyar dolarlık hasılat elde eden ilk film oldu. The Matrix Resurrections ise gişede hayal kırıklığı yaşadı.

Örümcek Adam: Eve Dönüş Yok (Spider Man: No Way Home), 2021'de sinema gişelerinde en büyük başarıyı yakalayan film oldu. Büyük umutlarla beklenen Matrix serisinin 4. filmi ise gişede sınıfta kaldı.

17 Aralık'ta gösterime giren Örümcek Adam: Eve Dönüş Yok, 2019'da seyirciyle buluşan Star Wars: The Rise of Skywalker'ın ardından ilk kez pandemi süresince 1 milyar dolarlık gişe başarısı yakaladı. Film, ABD'de vizyondaki ilk hafta sonunda 253 milyon dolar hasılata erişti ve tüm zamanların en iyi üçüncü açılışına imza attı.

ABD gişe listesinin ikinci sırasında ise bir animasyon filmi var. Sing 2, vizyona girdiği ilk hafta sonunda 23. 8 milyon dolar gişe hasılatı elde etti ve yılın en çok merak edilen filmlerinden biri olan Matrix Resurrections'ı geride bıraktı.

Öte yandan Keanu Reeves ve Carrie-Anne Moss'un başrolleri paylaştığı Matrix serisinin dördüncü filmi sinemaya hayal kırıklığıyla döndü. İlk günden eleştirmenleri ve seyirciyi ikiye bölen film, vizyona girdiği hafta gişede ancak üçüncü olabildi. Matrix Resurrections hafta sonunda yalnızca 12 milyon dolarlık hasılata ulaştı.