''Oppenheimer''ın yönetmeni Christopher Nolan, telefon ekranında film izleyenler hakkında net konuştu

Pek çok film yapımcısı, filmlerinin cep telefonu ekranlarında izlenmesi fikrinden nefret ederken, yaklaşan ''Oppenheimer''ın yönetmeni Christopher Nolan'ın bunu kabul etmek için kişisel bir nedeni var.

Movieweb

Son filmi "Oppenheimer" ile büyük bir heyecan oluşturan Christopher Nolan büyük ekran için filmler yapıyor. Ancak IMAX aşığı yönetmen, zamanın nasıl değiştiğinin ve bununla birlikte insanların film izleme biçimlerinin de değiştiğinin tamamen farkında.

Yine de bazı açılardan Nolan, film hayranlarının telefonlarında veya küçük uçak ekranlarında film izlemesinin, en sevdiği filmlerden bazılarını VHS kasetlerinde izlerken keşfettiğinden pek de farklı olmadığını kabul etmeye oldukça istekli. Cinemablend ile yaptığı bir röportajda Nolan, filmlerini en büyük ve en iyi ekranlarda izletmesine rağmen, modern izleyiciler tarafından her zaman bu şekilde deneyimlenmediğine neden "tamam" dediğini açıkladı.

Gerçek şu ki, ben ev videosu çağının bir çocuğuyum. VHS'nin doğuşunu biliyorum ve evde film izleyerek büyüdüm. Ve en sevdiğim filmlerden bazılarını keşfettim... M. Night Shyamalan'ın birkaç yıl önce yazdığı müthiş bir makale vardı, burada tiyatro deneyiminden ve bunun insanların gördüğü her film versiyonuna nasıl süzüldüğünden bahsediyordu. Yani evet, film sektörünün ekonomisi sayısal olarak daha fazla insanın filminizi televizyonda seyredebileceği yönündeydi. Ve bu günlerde, telefonlara ve bunun gibi şeylere kadar... Ama denklem değişmez, yani filmi en iyi şekilde çekersiniz. Onu mümkün olan en iyi şekilde sunarsınız.

"Oppenheimer" tam anlamıyla IMAX formatı için yapılmış olan bir film. Nolan, CGI yerine pratik efektlerin kullanılmasını savunmanın yanı sıra, filmlerinin IMAX formatı ile oluşturulmasını sağlamayı da kendine görev edindi. Önceki filmlerinin çoğunda IMAX 65mm'de çekilmiş büyük bölümler olsa da, "Oppenheimer" tamamen bu formatta çekilen ilk filmi.

Aslında, bu günlerde insanların filmleri nasıl izlediği hiçbir yönetmenin kontrol edemeyeceği bir şey ve Nolan'ın, eserlerini herkesin IMAX'ta izlemesinin en iyisi olacağına inanma duruşu oldukça net, ancak tıpkı kendisi gibi insanların filmleri başka yollarla keşfetmesinden tamamen memnun...

Kai Bird ve Martin J. Sherwin'in 2005 tarihli "American Prometheus" kitabından uyarlanan "Oppenheimer", 2. Dünya Savaşı sırasında atom bombasının yaratılışını teorik fizikçi ve Manhattan Projesi lideri J. Robert Oppenheimer'ın gözünden takip ediyor. Filmin oyuncu kadrosunda; Cillian Murphy, Matt Damon, Emily Blunt, Florence Pugh, Benny Safdie, Michael Angarano, Josh Hartnett, Rami Malek yer alıyor. "Oppenheimer" 21 Temmuz'da sinemaseverlerle buluşacak.

Christopher Nolan'ın "Openheimer" filmi için ilk yorumlar geldi: "Muhteşem bir başarı!"

Türk sinemasının en iyi kara mizah örneklerinden oluşan 10 unutulmaz film

"Yola çıkmalı" dedirten en iyi yol ve yolculuk filmleri

Neşeniz yerine gelsin! Hem güldüren hem de düşündüren en iyi komedi filmleri