Onlar, görkemli kaybedenler… İnsan doğasını anlatan, düşündürücü ve unutulmaz en iyi filmler

Dünya enikonu bir bildiklik içinde dönüyor ama hiçbir şey göründüğü gibi değil. Yaşamın küçük ayrıntıları, baskılar, kaygılar, tahammüller ve tanıdık dramlar her daim yedinci sanat sinemanın başlıkları arasında... O halde; ''Ey sinema, kurtul ya da kurtar'' diyerek, gözlerimizi ve ruhumuzu besleyen unutulmaz filmleri sizlerle paylaşıyoruz.

aksam.com.tr

Esma Belgin Özdemir

Akıl sağlığı, ruhsal gerilimler, mukavelesiz ve insanlı bir biçimde yansıyor bu filmlerde... Sürükleyici, cesur ve büyüleyici bir şekilde insanı anlatan, unutulmaz en özel klasik filmleri sizler için derledik.

The Fisher King (Balıkçı Kral-1991)

Bir zamanlar ünlü, kibirli ve bencil bir radyo sunucusu olan Jack'in hayatı, yaptığı bir hata sonucu hızla düşüşe geçer. Jack dibe vurduğunda, kendisine Parry diyen, görünüşte çılgın ve evsiz bir adamla tanışır. "The Fisher King" aşk, akıl sağlığı ve şaşırtıcı bir modern zaman hikayesi...

Seven Beauties (Yedi Harika-1975)

"Yaşamak; çürük bir komedi, berbat bir saçmalık!" Lina Wertmüller yönetti, Giancarlo Giannini muhteşem bir oyunculuk sergiledi. Bu film, hâlâ rahatsız eden, zamansız, vahşi bir başyapıt.

Le Chat (Kedi-1971)

Birbirine gerekli ilgiyi göstermemiş çiftlerin aynı çatı altında yaşamasının cezası olmalı! Georges Simenon'un eserinden uyarlanan bu muazzam eserde; emekli bir matbaacı olan Julien Bouin ile eskiden bir sirkte gösteri yapan ve yıllardır birbirlerinden nefret eden karısı Clemence'in hikayesini kedi gözüyle izleriz...

High and Low (Yüksek ve Alçak-1963)

Amerikalı romancı Ed McBain'in "King's Ransom"unun bir uyarlaması olan "High and Low" Kurosawa'nın para, güç ve prestijin yol açtığı yozlaşmayı anlattığı en özel filmlerinden.

The Picture of Dorian Gray (Dorian Gray'in Portresi-1945)

Ruh, bir yanılsama değil, korkunç bir gerçektir! Görsel ilhamla dolu, ışıklı, şiirli, düşündürücü korku fantezisi bir eser; zarif piyano çalışmaları, ahlâki yozlaşma ve acımasız diyaloglarla, sürekli büyüyen bir klasik: "The Picture of Dorian Gray."

Onun sevgisi gerçek ama o değil! Stanley Kubrick'e ithaf edilen Steven Spielberg filmi: Yapay Zeka

Korku her şeyi değiştirir! Stephen King, "The Mist" filminin sonunu neden sevdiğini açıkladı

Mutlaka izlenmesi gereken, 90 dakikadan kısa 5 kara film

"Barbie"nin yönetmeni Greta Gerwig'in mutlaka izlenmesi gereken 5 filmi