On a Clear Day You can See Forever: Fantastik, romantik, aydınlık ve çok komik...

Bazı filmler vardır, hayatınıza berraklık getirir. Gülümsetir, hüzünlendirir, düşündürür, özel bir ışığı vardır. 1970 yapımı, Barbra Streisand ve Yves Montand'ın başrolü paylaştığı “On a Clear Day You can See Forever” işte o filmlerden biri. Sizi canlandıracak ve keyifli bir yolculuğa çıkaracak bu filmi mutlaka sevdiklerinizle izleyin…

aksam.com.tr

Belgin Özdemir

Şarkıcı ve oyuncu Barbra Streisand'ın yer aldığı her proje çok pırıltılı ve her daim umutlu. Usta yönetmen Vincenti Minelli'nin, Alan Jay Lerner'ın oyunundan uyarladığı "On a Clear Day You can See Forever" filmi, 1970 yılından bize kalan en güzel miras. Gelin, bu keyifli filme yakından bakalım.

Aydınlık bir günde kalk ve etrafına bak, göreceksin kim olduğunu... Sıra dışı, zayıf iradeli, uyumlu hatta kendi deyimiyle karakteri olmayan bir kadın Daisy Gamble. Yemekten çok vücuduna sigara yükleyen bu sevimli kız, nişanlısı için sigarayı bırakmaya karar verir ve hipnoz uzmanı bir doktordan yardım alır.

Fantastik komedi türüne dahil edeceğimiz filmde Daisy'nin mucize bir kadın olduğunu not düşelim. Önsezileri çok güçlü olan Daisy; çalmadan önce telefon geleceğini bilir, mucize dokunuşlarıyla çiçekleri 3 günde devasa boyuta getirir. Hipnoz için gittiği doktoruna (Yves Montand) aşık olan Daisy'e, reenkarnasyona inanmakta güçlük çeken doktoru da yakınlık hisseder bir süre sonra.

Eskiden cevaplara bayılırdım ama seni tanıdığımdan beri sorular karşısında hayretler içinde kalıyorum. Cevaplar sizi bilge yapar, sorular sizi insan yapar.

"Aşk her kuralın istisnasıdır!" Müzik ve romantizm berraklığında gözlerinize bayram hediye eden Vincente Minnelli yönetmenliğindeki filmin, 'Cevaplar insanı bilge, sorular ise insan yapar' alt metnini başarıyla kucakladığını bilmenizi isterim. Ve evet, aydınlık bir günde sonsuzluğu görebilirsiniz...

Hafta sonu için 5 farklı ve müthiş gerilim filmi önerisi!

"Keşke daha önce seyretseydim" diyeceğiniz 1957 yılından 5 kült film!

The Tinder Swindler (Tinder Avcısı): "Modern aşk tehlikeli bir oyundur!"