Oliver Stone, Hollywood'u hedef alıyor: ''Şov dünyasındaki insanlar aptaldır''

Platoon, Snowden, Wall Street, Natural Born Killers ve daha fazlası gibi zaferlerin arkasındaki efsanevi film yapımcısı Oliver Stone, modern Hollywood hakkında filtresiz bir görüş sundu. Sözlerini sakınmayan Stone, şov dünyasındaki insanların aptal olduğunu dile getirdi.

Far Out

76 yaşındaki yönetmen Oliver Stone, Transilvanya Film Festivali'nden Yaşam Boyu Başarı Ödülü almak için Romanya'yı ziyaret ederken bir röportaj yaptı. Yıllık etkinlik ayrıca, üç kez Akademi Ödüllü oyuncunun kariyeri hakkında kısa bir retrospektif de planladı ve son filmi nükleer enerji yanlısı belgesel "Nuclear Now"a bir bakış paylaştı.

Stone, Variety'ye son projesiyle ilgili olarak. "Ama[Hollywood'da]nükleer enerjiyi sevmiyorlar çünkü nükleer onları korkutuyor." Pek çok potansiyel paydaş tarafından reddedildiği için "Nuclear Now"ı "inanılmaz bir cesaret kırıcı" olarak tanımlayan yönetmen isyan etti: "Reddedildi. Doğumda reddedildi! Finansman yok. Hiçbir şirket bunu yapmak istemedi. Netflix yok. Bu delilik."

Ertesi sabah festival ziyaretçilerine hitap eden ünlü yönetmen, "Şov dünyasındaki insanlar aptaldır, sadece trende uyuyorlar, sadece modaya uyuyorlar, bu bir moda işi" dedi. Röportajın başka bir yerinde Stone, John Wick 4 hakkında da konuştu: "Uçakta John Wick 4'ü gördüm. Bence film inancın ötesinde iğrenç. İnsanların ne düşündüğünü bilmiyorum."

Keanu Reeves]lanet olası filmde üç, dört yüz kişiyi öldürür. Ve bir savaş gazisi olarak size söylemeliyim ki hiçbiri inandırıcı değil. Bunun bir film olduğunun farkındayım ama artık bir filmden çok bir video oyunu haline geldi. Bu filmlerin gerçekle bağlantısı koptu. İzleyici belki de video oyununu seviyor. Ama ben bundan sıkılıyorum. Kaç araba çarpabilir? Kaç tane dublör yapabilirsin? 'Hızlı ve Öfkeli' ile başka bir film arasındaki fark nedir? İster süper insan, bir Marvel karakteri olsun, ister sadece John Wick gibi bir insan olsun, hiç fark etmez. İnanılır gibi değil.

Ünlü yapımcı ve yönetmen Oliver Stone, son çalışması "Nuclear Now"da; fosil yakıtlardan nükleer enerjiye geçişle iklim değişikliğini ele alma olasılığına ilişkin bir araştırmaya yer verdi.


Belgeselin resmi özeti şöyle: Fosil yakıtlar gezegeni pişirirken, dünya nihayet insanlığın en temiz, en güvenli ve en hızlı enerji kaynağı olan nükleer enerji hakkında büyük bir dezenformasyon kampanyasıyla yüzleşmek zorunda kalıyor. Ayaklarımızın altında, Dünya'nın kabuğundaki Uranyum atomları inanılmaz yoğun bir enerjiye sahiptir. Bilim, 20. yüzyılın ortalarında, önce bombalar, sonra da denizaltılara güç sağlamak için bu enerjinin kilidini açtı ve Amerika Birleşik Devletleri bu yeni kaynaktan elektrik üretme çabalarına öncülük etti. Yine de 20. yüzyılın ortalarında, toplumlar nükleer enerjiye ve fosil yakıtlardan uzaklaşmaya başladığında, kısmen kömür ve petrol çıkarlarıyla finanse edilen, halkı korkutmak için uzun vadeli bir halkla ilişkiler kampanyası başladı. Bu kampanya, zararsız düşük seviyeli radyasyon hakkında korku ekecek ve nükleer silahlar ile nükleer enerji arasında kafa karışıklığı yaratacaktır.

"Görevimiz Tehlike 7" görücüye çıktı! Tom Cruise, heyecan dolu aksiyon filmiyle eleştirmenleri fethetti

Akıllara durgunluk veren 5 iyi psikolojik gerilim filmi

Gişede büyük rekabet! "Barbie" ve "Oppenheimer" filmi aynı gün vizyona girecek