Ödül aldılar ve çok konuşuldular! Sundance Film Festivali'nden en iyi 10 film

Sundance 2022'nin en iyi filmleri ödüllerini aldı. Bu filmler yavaş yavaş vizyondaki yerini alacak ve seyircisiyle buluşacak. Peki, Sundance Film Festivali'nin en iyi ve öne çıkan filmleri hangileri ve bu filmlerin konusu ne? Bu filmleri mutlaka not etmelisiniz.

aksam.com.tr

Belgin Özdemir

Festival filmlerine önyargılı bakmamak gerek, bazı filmler var ki, hayatınızın filmi olabilir... Sundance Film Festivali geride kaldı, en iyiler ödül aldı, bazıları çok konuşuldu. Yakında sinemalarda ya da evlerimizde seyredebileceğimiz filmlere biraz daha yakından bakalım istedik. İşte, Sundance Film Festivali'nin en iyi 10 filmi...

AFTER YANG

Kogonada'nın filmi 'After Yang' yakın bir gelecekte geçiyor. Son derece meşgul hayatları olan bir çiftin hayatını takip ediyor film. Öyle ki, aile androidleri var ve evlatlık aldıkları çocuğa bakıyor. Ve bu bakıcı arızalanıyor bir gün! Birlikteliğin güçlü doğası üzerine derin ve güzel bir filmle karşı karşıyayız.

CHA CHA REAL SMOOTH

Genç yönetmen ve oyuncu Cooper Raiff herkesin içini ısıtan ve festivalin öne çıkan filmine imza attı. Üniversiteden yeni mezun olmuş Andrew, bir anne ve onun otistik kızıyla arkadaşlık kurar. Zeki ve sizi beklenmedik şekillerde harekete geçiren, harika bir bağımsız film geliyor!

GOOD LUCK TO YOU, LEO GRANDE

Filmin çoğu, dul bir öğretmen olan Nancy'nin (Emma Thompson), birlikte olduğu karizmatik Leo Grande (Daryl McCormack) ile iyi vakit geçirmek istediği bir otel odasında geçiyor. Yönetmen Sophie Hyde ve yazar Katy Brand çok gerçek bir filme imza atıyor; çekici, sıcak, mizah ve bol arınma anlarıyla yılın en dikkat çekenlerinden...

EMERGENCY

Efsanevi bir parti gecesine hazır olan üç üniversite öğrencisi, beklenmedik bir durumla karşılaştıklarında polisi aramanın artılarını ve eksilerini tartmak zorundadır. Komedinin ve ciddiyetin güzel bir harmanı: Acil Durum!

HAPPENING

2021 Venedik Film Festivali'nde Altın Aslan'ı kazanan Fransız yönetmen Audrey Diwan'ın Happening'i; önünde büyük ve gelecek vaat eden bir kariyer sergileyen parlak ve genç bir Edebiyat öğrencisi olan Anne'nin tesadüfi hamileliği ve ardından gelen çaresizlikle ilgili... Film ülkemizde 4 Şubat'ta vizyona girdi.

WHEN YOU FINISH SAVING THE WORLD

Jesse Eisenberg, Finn Wolfhard ve Julianne Moore'un son derece dikkatli ve kolaylıkla oynadığı bir anne oğul ilişkisini takip ediyor. Estetik bir bakış açısı yansıtan film, birbirlerinin değerlerini anlamayan bir anne ve oğlunun hikayesini, nazik bir mizah ve mükemmel diyalog armağan ediyor seyirciye.

AM I OK?

Ayrılmaz iki iyi arkadaş Lucy (Dakota Johnson) ve Jane'in (Sonoya Mizuno) hayatını takip eden bu film, kadın arkadaşlığı hakkında gerçek ve zarif bir film. Özellikle moralsiz bir gününüzde ihtiyaç duyacağınız hoş bir komedi "Am I Ok?"

THE CATHEDRAL

Yaklaşık 20 yıllık Amerika'yı karakterize eden nesnelerin, insanların ve anların kısmen yarı otobiyografik portresi ve kısmen kataloğu olan film, "gençlik ve yakın geçmiş üzerine deneyimsel bir meditasyon" olarak tanımlanıyor.

DUAL

Kapitalist sisteme adeta bıçak saplayan bir film Dual... Ölümcül hasta bir kadın, arkadaşları ve ailesi üzerindeki kaybını hafifletmek için bir klonlama prosedürü seçer. Mucizevi bir iyileşme sağladığında, klonunu hizmet dışı bırakma girişimleri başarısız olur ve mahkeme tarafından zorunlu kılınan, ölümüne bir düelloya yol açar.

WATCHER

Julia (Maika Monroe), kendisinden biraz fazla şey isteyen bir iş için kocasıyla birlikte Bükreş'e taşınmak için ülkedeki hayatını kökünden sökmeye karar veren genç, başarısız bir Amerikalı aktris. Yeni çevreden rahatsız olan Julia, yolun karşısından gölgeli bir figürün onu takip ettiğini düşününce paranoyaya dalmaya başlar.

Gürcistan sinemasından 4 iyi film

Tarihin en pahalı dizisi geliyor! "Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri" hakkında merak edilen her şey...

The Tinder Swindler (Tinder Avcısı): "Modern aşk tehlikeli bir oyundur!"