“No Exit” (Çıkış Yok): Kanlı, karlı, sürükleyici ve biraz kusurlu bir gerilim filmi!

Yönetmen Damien Power'ın gerilim filmi, “No Exit” (Çıkış Yok), bir grup insanın kendilerini bir mola yerinde kapana kısılmış buldukları ve çok katmanlı bir oyunun kanlı ve karlı bir parçası haline gelmesini konu ediyor ve bunu yaparken epey geriyor!

aksam.com.tr

Belgin Özdemir

Taylor Adams'ın aynı adlı romanından uyarlanan "No Exit" (Çıkış Yok), gergin ve tatmin edici, beklentileri büyük ölçüde karşılayan ama ne yazık ki son dönemeçte beceriksiz bir çözülme yaşatan bir film. Yine de bir şansı hak ediyor mu, evet. Çünkü film, kusurlarına rağmen daha ilk dakikadan itibaren sizi oyunculuklarıyla sarıyor.

"No Exit" (Çıkış Yok) filminin konusu aslında son derece bilindik bir seyir izliyor. Darby (Havana Rose Liu), bağımlılıkla savaşmak için bir süredir rehabilitasyon merkezinde kalıyor. Bu süreçte annesinin hastanede olduğunu ve beyin anevrizması geçirdiğini bildiren bir telefon alır ve kardeşi Devon ile temasa geçer ama kardeşi kendisine gelmemesi gerektiğini söyler. Ancak Darby hastaneye gitmekte kararlıdır ve bir kar fırtınasında yola koyulur.

Darby hastaneye yetişmeye çalışırken bir mola yerinde zorunlu olarak kar fırtınasının dinmesini beklemek zorunda kalır. Genç kadın, kilitli bir minibüsün içinde, ağzı bağlı bir çocuk keşfeder. Endişeli ve tetikte olan Darby'nin, kime güveneceği hakkında hiçbir fikri olmadığı için içeri dönüp potansiyel suçlunun kim olduğunu bulmaktan başka seçeneği yoktur.

Darby (Havana Rose Liu), Ed (Dennis Haysbert), karısı Sandi (Dale Dickey), Ash (Danny Ramirez) ve Lars (David Rysdahl)... 5 kişi, karlı, gergin ve şüpheli bir gecenin içinde. Ritmin hiç düşmediği filmde beklentileri yıkabilecek bükülmeler var ancak seçenekler sınırlı, sert sahneler yer alıyor ama işe yaramıyor ve gereksiz bir çıkış yaşanıyor. "No Exit" (Çıkış Yok); sade bir gizem içeriyor, iyi oyunculuk sunuyor ve "Bir yabancı için ne kadar ileri gidersiniz?" sorusunu düşündürüp, ittifakların sürekli değiştiği bir atmosfer vadediyor.

Netflix'ten gerçek bir suç dizisi: "Worst Roommate Ever" (Gelmiş Geçmiş En Kötü Oda Arkadaşı)

Ödüllü filmler Mart'ta TRT 2 ekranlarında olacak: Her akşam "Sinema Şöleni"

"Ben en son ne zaman mutluydum? Bir Hakan Günday& Onur Saylak fikri": "Uysallar" dizisi geliyor!