Netflix'te hafta sonu izlenebilecek en iyi 10 dizi

Hüzünlü dramalar, aksiyon, komedi, romantik ya da gerilim... Hemen her türde Netflix tekliflerine bir göz atın deriz. İşte, en iyi 10 dizi önerisi.

aksam.com.tr

Belgin Özdemir

Hafta sonu dizi izlemek isteyenler için Netflix'te şu an yayında olan en iyi 10 diziyi sizler için listeledik.

Uysallar

2022'nin en iyi dizilerinden biri kuşkusuz "Uysallar." Öner Erkan, Songül Öden, Haluk Bilginer ve Uğur Yücel gibi usta isimlerin harika performanslar gösterdiği dizide; orta yaş bunalımına giren bir mimarın gizli bir punk hayatı yaşamaya başlamasına ve ailesinin diğer fertlerinin de kriz dolu hayatlarına tanıklık ediyoruz.

Mytho

Kendini tükenmiş hisseden ve değerinin bilinmediğini düşünen çalışan bir anne, eşinin onu aldattığından şüphelenir ve ilgisini yeniden çekmek için hasta numarası yapar. Bir ailenin birbirine ne borçlu olduğuna dair karanlık ve komik bir bakış!

Bir Başkadır

Bu yerli dramayı, izlemeyenlere şiddetle önermemiz gerekiyor. İstanbul'da yaşayan, aralarında bir temizlikçi, bir aktris ve bir psikiyatrist olan ve her biri inanç, ilişkiler ve aile hakkında farklı görüşler taşıyan farklı, görünüşte bağlantısız insanların perspektifinden İstanbul'u görmek iyi gelecek!

Love & Anarchy

Evli bir danışman ve genç bir bilişim teknisyeni, toplumsal normlara meydan okuyan bir flört oyununa başlar ve bu oyun tüm yaşamlarını gözden geçirmelerine yol açar. Keskin romantizmi sevenler için, ofis flörtünden doğan bir İsveç komedisi! Dizinin yakın zamanda 2. sezonu yayınlandı.

Alice in Borderland

Yeni ve etkili bir bulmaca tabanlı distopya dalgasının parçası olan bu Japon draması, bir grup arkadaşın farkında olmadan Tokyo'ya taşınıp oyun temelli bir hayatta kalma savaşına dönüşmesini konu alıyor. "Alice in Borderland" "Squid Game"den sonra izlenecek ideal bir Netflix dizisi...

Borgen

Çığır açan bu dramada Birgitte Nyborg, şoke edici gelişmeler sonucunda kendini Danimarka'nın ilk kadın lideri olarak başbakan koltuğunda buluyor. Karakterlerini sadece ideolojik olarak değil, kişisel kararları geniş kapsamlı sonuçlara sahip insanlar olarak ele alan "Borgen", bir kurumu devam ettirenlerin potansiyel zararını göz ardı etmeden tüm yönleriyle ele alan bir drama.

Snabba Cash (Kolay Para)

Aynı adı taşıyan İsveç film üçlemesinden ilham alan dizi, farklı bir Stockholm üçlüsünün umutlarını ve kaderlerini birleştiriyor. Hırslı bir iş kadını, çekici bir çete infazcısı ve sorunlu bir genç, imkânsız gibi görünen tekinsiz bir servet arayışında bir araya geliyor. Gerginliğe ve aksiyona hazır olun...

The Time it Takes (Seni Unutma Zamanı)

Yıllardır birlikte olan Lina ve Nico ilişkilerini sonlandırır. Ancak Lina kendine yeni bir hayat kurmakta ve Nico'yu aklından çıkarmakta zorlanır. "The Time It Takes" romantik bir ortaklığın gelgitlerine düşünceli bir bakış sunuyor. Dingin bir hafta sonu önerisi diyebiliriz...

The Twelve

Farklı farklı versiyonlarını izlediğimiz konunun Belçika versiyonu da gözden kaçmamalı! Kendi özel sorunları olan sıradan insanlardan oluşan on iki kişilik jüri, kızını ve en iyi arkadaşını öldürmekle suçlanan bir kadının davasında karar vermek zorundadır.

A Very Secret Service

1960 yılında Soğuk Savaş'ın zirvesinde, André Merlaux Fransız Gizli Servisi'ne katılır ve hem yabancı hem de bürokratik düşmanlarla mücadele eder. Netflix'in Fransız casus komedisi hafta sonunuz için iyi bir seçenek olabilir.

2021'in öne çıkan 3 filmi

"La Novia" (Gelin): Melankolik, trajik ve şiirsel bir aşk filmi

Aksiyon, komedi, gizem! Bu hafta yayınlanacak 5 iyi dizi önerisi