Netflix'in ''Midnight Diner: Tokyo Stories'' dizisi kalbimiz ve aklımız için dingin hikayeler anlatıyor

Farklı yaşam alanlarından gelen, uyumsuz, genellikle görmezden gelinen insanların teselli bulduğu mekanla tanışın: Midnight Diner. Ancak bu mekan farklı, bu mekanın müdavimleri yemek üzerinden biribiriyle anlamlı bir bağ kuruyor. Netflix'te izlenebilen ''Midnight Diner: Tokyo Stories'' dizisini mercek altına aldık.

aksam.com.tr

Belgin Özdemir

Aksiyonu bol dizilere biraz mola vermek isteyenler için Netflix'in "Midnight Diner: Tokyo Stories" dizisi biçilmiş kaftan. Çeşit çeşit yemekler, derin sohbetler, iletişimin gücü ve yaşama kültürü... Bu diziye şans verdiğinize pişman olmayacaksınız!

Joji Matsuoka tarafından yönetilen, Yarō Abe tarafından aynı adlı mangaya dayanan bir Japon antoloji dizisi "Midnight Diner: Tokyo Stories", Tokyo'nun Shinjuku semtindeki Meshiya adlı gece geç saatte bir lokantaya, sadece "Usta" olarak bilinen gizemli, yaralı şefine ve müşterilerinin hayatlarına odaklanıyor.

Evet, her geceyarısı sadakatle açılan küçük bir Shinjuku restoranının etrafında dönüyor bu sakin dizi. Düzenli müşterilerini, en sevdikleri yemeklerle sıcak bir şekilde karşılayan gizemli bir şef tarafından işletilmekte bu mekan. Müşterileri, kişisel yaşam mücadelelerini birbirleriyle ve şefle, filtrelenmemiş sohbetler aracılığıyla anlatıyor.

Bu dizide "gıda" bir iletişim aracı... Şef de bizim gibi sessiz bir dinleyici ama genellikle hikâyelerinin sonunda bilgeliğini paylaşıyor. Bu dizi, Tokyo'nun telaşlı hayatının aksine, melankolik ve meditatif gece hayatına büyülü bir övgü gibi. İyi anlatılan, her iştahı tatmin edecek kadar mizah ve dokunaklı bir şekilde hazırlanmış harika hikayelerden oluşan bir koleksiyon.

2016'da 2 sezon olarak yayınlanan ve IMDB puanı 8.4 olan "Midnight Diner: Tokyo Stories" Netflix'te izlenebilir.

Sinema tarihinin efsanesi Charlie Chaplin anısına... Hayat hikayesi ve filmleri

41. İstanbul Film Festivali 16-17 Nisan programı