Netflix'in gerçek suç dizisi ''Dahmer'' ilk haftasında hem izlenme rekoru kırdı hem tepki topladı

Dünyanın en kötü şöhretli, gerçek seri katil Jeffrey Dahmer'ın hikayesini takip eden mini dizi ''Monster: The Jeffrey Dahmer Story'' (Canavar: Jeffrey Dahmer'ın Hikayesi) ilk haftasında izlenme rekoru kırdı.

Gerçek suç dizisi "Dahmer" (Canavar: Jeffrey Dahmer'ın Hikayesi) salı günü itibariyle Netflix'te 1 numara olmasına rağmen, beraberinde pek çok tartışmayı da getirdi. Peki Jeffrey Dahmer kimdir? Dahmer dizisi ne anlatıyor ve neden tepki topladı?

DAHMER KİMDİR?

Jeffrey Dahmer elbette gerçekti ama yaptığı şeyler o kadar korkunçtu ki neredeyse imkansız görünüyordu. 1960 yılında Milwaukee'de doğdu, sorunlu bir çocukluk geçirdi, erken yaşta ölü hayvanlara ve diseksiyona ilgi duydu. Daha sonra, 1978'den başlayarak 13 yıl boyunca 17 erkek ve çocuğu öldürdü ve yazmak istemeyeceğimiz pek çok işkence yaptı kurbanlarına. Nihayet 1991'de yakalandı ve 17 kez müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Başka bir mahkûm, 1994 yılında hapishanede Dahmer'ı döverek öldürdü.

NETFLIX'İN DAHMER DİZİSİ NE ANLATIYOR?

10 bölümlük dizi, Dahmer'ın mutsuz çocukluğu, cinayetleri ve sonunda tutuklanması arasında gidip geliyor. Dahmer'in suçlarının dehşetine ek olarak, dizi, Milwaukee polisinin, katilin dairesinde bir şeyler olduğu konusunda onları uyaran komşuları nasıl dinlemediğini gösteriyor. Dahmer'ı, çeşitli American Horror Story sezonlarında birden fazla rol üstlenen ve Marvel Sinematik Evreninde Quicksilver oynayan Evan Peters canlandırıyor.

SQUID GAME'İN REKORUNU KIRDI

Ryan Murphy'nin "Monster: The Jeffrey Dahmer Story" isimli mini dizisi, ilk haftasında Squid Game'den bile fazla izlendi. Dizi rahatsız edici, kanlı ve acımasız! Netflix'te yaklaşık bir hafta sonra, Metacritic'teki eleştirmenlerden karışık yorumlar aldı ancak kullanıcılar olumlu değerlendirmelerde bulundu. Dahmer, yayınlandığı ilk beş günde 196.2 milyon saat izlenerek, ilk haftasında en çok izlenen dizi olarak, Squid Game'in rekorunu kırdı.

KURBANLARIN YAKINLARI TEPKİLİ

10 bölümlük mini dizi yayınlanmasının ardından, Dahmer'in kurbanlarının ailelerine yaklaşımı nedeniyle eleştiri ve tepkilere maruz kaldı. Pek çok kişi, kurbanların hatırlanmasını isteyen iletilerle sosyal medyada paylaşımda bulundu.