Neşeniz yerine gelsin! Hem güldüren hem de düşündüren en iyi komedi filmleri

Tebessüm, gülmek ve kahkaha kesinlikle en iyi ilaç, şüphe yok. Hem güldüren hem de düşündüren bu harika filmleri, her derde deva olarak kabul edin. Sizler için; sıra dışı, eğlenceli ve en komik filmleri derledik.

aksam.com.tr

Esma Belgin Özdemir

Gülme yeteneğinizi konuşturmanın vakti geldi! Zihninizi meşgul eden her şeye biraz ara verin ve en iyi komedi filmlerinden oluşan seçkimize bir göz atın.

Don't Look Up (2021)

Don't Look Up, modern çağla, ünlülerle, siyasilerle ve sosyal medyanın saçmalıklarıyla yakından ilgileniyor ve bunu çok eğlenceli yapıyor. Yıkıcı ve komik politik hicivle ilgileniyorsanız bu filme bir şans vermelisiniz!

The Good Boss (İyi Patron-2021)

Film, çalışanlarının hayatlarına burnunu sokan karizmatik ve manipülatif bir fabrika sahibinin izini sürüyor. Kırbaçlı, eğlenceli, hicivli ve Javier Bardem'li bir işyeri komedisi...

Soul (2020)

Hikâye, bir caz müzisyeni olarak büyük çıkışından hemen önce, yanlışlıkla ayrılan ruhunu ve bedenini yeniden birleştirmeye çalışan bir öğretmeni anlatıyor. Hassas, esprili, huzurlu ve nazik bir film Soul. Ruhunuza muhteşem bir armağan olabilir bu şekerlek!

Albüm (2016)

Evliliklerinde 10 yılı deviren ve çocuk sahibi olamayan bir çift, evlat edinmeye karar verir. Yegane amaç ise bu sürecin iyi gizlenmesi ve inandırıcı olması: Yani bir aile albümü şart! Mehmet Can Mertoğlu bu ilk filmiyle, soğuk bir yüzleşme bırakıyor kucağımıza, hem de mizahın en karasıyla!

Men and Chicken (2015)

Dışlanmış iki erkek kardeş, tanımadıkları ailelerini bulmak için Ork adasına doğru yola çıkar. Burada kendileri ve aileleri hakkında çok felç edici ama özgürleştirici bir gerçeği keşfederler. Danimarka yapımı komedi filminin başrolünde Mads Mikkelsen ve David Dencik harika bir iş çıkarıyor!

Wild Tales (Asabiyim Ben-2014)

"Güçsüzlük, karşı konulmaz bir güçtür." Histerik ve pıhtı atan vahşi hikayeleri seyredip, şiddete bakabiliyoruz bu filmle. Damian Szifron, 6 kısa hikayede hem eğlendiriyor hem de kara kara düşündürüyor izleyicisini...

What We Do in the Shadows (Aylak vampirler-2014)

Viago, Vladislav, Deacon ve Petyr tıpkı diğer kaçık oda arkadaşları gibidir: Ev işleri hakkında tartışırlar, kira öderler, hayatın çarkına ayak uydurular. Fazladan bir eylemleri daha var, masum kurbanları vampire dönüştürmek! Eğlenceli ve sıra dışı bir seyirliğe hazır olun...

Adaptation (Tersyüz-2002)

Aşık bir senarist, bir kitabı beyaz perdeye uyarlamaya çalışırken çaresiz kalır. Nicolas Cage ve Meryl Strepp'in başrolde devleştiği film; orijinal, çılgın, çok katmanlı, komik ve kesinlikle çok düşündürücü!

Ratatouille (Ratatuy-2007)

Mutfak meraklısı kemirgen Remy'yi nasıl unutabiliriz ki! Yemek yapabilen bir fare, Paris'teki ünlü bir restoranda genç bir mutfak çalışanıyla alışılmadık bir ittifak kurar. Gözlerimiz; yemek sanatının doğası ve elitizm hakkında çok fazla derinlik içeren bu büyük filmi hak ediyor.

Chicken Run (Tavuklar Firarda-2000)

Aardman Animations'ın ilk uzun metrajlı filmi, izleyicilere stop-motion animasyon dünyasının çılgın cazibesini öyle güzel tattırdı ki, devamı geliyor. Bir grup çiftlik tavuğunun hayatta kalmak için kaçmasını konu alan "Tavuklar Firarda"yı yeniden hatırlamak bünyeye iyi gelebilir...

Akıllara durgunluk veren 5 iyi psikolojik gerilim filmi

Her biri sinema tadında! Mutlaka izlenmesi gereken en iyi mini diziler

Tüm zamanların en iyi gençlik filmleri

Şimdiye kadar yapılmış en karanlık ve ürkütücü 5 komedi filmi