Nabzı hiç düşmeyen bir aile destanı: Leyla'nın Kardeşleri (Leila's Brothers)

2022'de Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye için yarışmak üzere seçilen ''Leyla'nın Kardeşleri'' (Leila's Brothers), yolsuzluk ve ekonomik çekişmenin gölgelediği bir toplumda ayakta kalmaya çalışan bir aileyi konu alıyor. Genç yönetmen Saeed Roustayi tarafından yazılan ve yönetilen film, nabzı hiç düşmeyen bir aile destanı...

aksam.com.tr

E. Belgin Özdemir

"Ataerkil karşıtı destan" olarak yorumlanan aile suç draması "Leyla'nın Kardeşleri" (Leila's Brothers) filmi, Tahran'da geçen "The Godfather"a benzetildi.

Çok katmanlı hikaye, "Satıcı" filminin yıldızı Taraneh Alidoosti tarafından canlandırılan Leyla adlı genç bir kadının, dört beceriksiz erkek kardeşi ve narsist babasıyla ilgilenirken, bir yandan da ailesini yıkımdan kurtarmak için verdiği savaşı anlatıyor. Leyla, ailesini sefaletten kurtarmak için mali kaynaklarını bir araya getirme ve bir dükkan açma planı yapar. Ancak babasının, geniş ailenin reisi olmak için maddi katkı gerektiren bir pozisyonu kabul etmesiyle Leyla'nın planı tamamen bozulur.

Oyuncu kadrosunda yer alan; Taraneh Alidoosti, Navid Mohammadzadeh, Payman Maadi, Saeed Poursamimi, Mohammad Alimohammadi ve Farhad Aslani harika bir iş çıkarıyor. 169 dakikalık yoğun diyaloglar ve değişen bakış açıları sunan "Leyla'nın Kardeşleri" (Leila's Brothers), geçen yıl Cannes'da, ana yarışmada en iyi filmi onurlandırırken, yeni yetenekleri geliştirmeyi amaçlayan bir Uluslararası Eleştirmenler ödülü olan FIPRESCI ödülünü eve götürdü.

2022 İran yapımı "Leyla'nın Kardeşleri" (Leila's Brothers), şu an MUBI'de sinemaseverlerle buluşuyor.

En iyi soğuk yenen liste! Tüm zamanların unutulmaz intikam filmleri

Gerçekleri rahatsız edici bir şekilde yansıtan Michael Haneke'nin unutulmaz filmleri