Mutlaka izlenmesi gereken, 90 dakikadan kısa 5 kara film

Kara filmlerin çoğu, sınırlı bütçe nedeniyle çok kısa yapıldı, ancak 1940'lar ve 1950'lerde yapılan pek çok filmdeki bütçe kısıtlamaları bu filmlerde hikaye anlatımının etkisini engellemedi. 90 dakikadan daha kısa 5 kara filmi sizler için seçtik.

"Kara film" genellikle 1940'ların ve 1950'lerin modaya uygun Hollywood suç dramalarını tanımlamak için bir şemsiye terim olarak kullanılır. Kaliteli, unutulmaz ve 90 dakikadan daha kısa süren bu filmlere göz atmaya ne dersiniz?

Detour (Uzun Yol-1945) | 66 mins

Bu hareketli ve kısa kara film, kız arkadaşı Sue ile tanışmak için Hollywood'a otostopla giden New York gece kulübü piyanisti Al Roberts'ı konu alıyor. Bir kumarbazın elinden kurtulan hayatı, kumarbaz öldüğünde korkunç bir kabusa dönüşür.

The Set-Up (Demir Yumruk-1949) 73 dakika

Robert Wise'ın melankolik kara filmi, karısı Julie'nin ringe çıkmaması için yalvarmasına rağmen hâlâ kazanabileceğine olan inancından vazgeçmeyen yaşlanan boksör Bill Thompson'ın hayatındaki tek bir geceyi anlatıyor.

Pickup on South Street (Cenup Sokağı-1953) 80 dakika

Samuel Fuller'ın heyecan verici ve kışkırtıcı kara casusluk draması, düşman ajanlarına yönelik bir mesaj içeren farkında olmadan bir işaretin cüzdanını istemeden alan yankesici Skip McCoy'u konu alıyor.

Rope (Ölüm Kararı-1948) | 81 mins

Alfred Hitchcock'un yönettiği bu kara film aynı zamanda auteur'ün eserlerindeki en "deneysel filmlerden" biri. Kendilerini arkadaşları David Kentley'den entelektüel olarak üstün gören ve onu öldürmeye karar veren iki adam, Brandon ve Philip'i takip ediyor.

Laura (1944) | 88 mins

Bu samimi kara filmin rüya gibi doğasında tüm kaderciliği barındıran ilginç bir melodram olan "Laura", baş karakterin ölümünü araştırmak üzere tutulan polis dedektifi Mark McPhearson'ı konu alıyor. Zanlıların sorgulanması, çetrefilli bir komployu ortaya çıkarırken, diğer yandan aşk çıkagelir...

Hafta sonuna özel, Netflix'te izleyebileceğiniz en iyi Güney Kore dizileri

Türk sinemasının en iyi kara mizah örneklerinden oluşan 10 unutulmaz film

"Yola çıkmalı" dedirten en iyi yol ve yolculuk filmleri

Her biri sinema tadında! Mutlaka izlenmesi gereken en iyi mini diziler