Mutlaka izlemeniz gereken Nicole Kidman filmleri

Oscar ve Emmy Ödüllü Nicole Kidman, 1990'ların başından beri sektörün en çok aranan oyuncularından biri oldu ve ''Moulin Rouge!'', ''The Hours'' ve ''Eyes Wide Shut'' gibi harika filmlerde üstün performans sergiledi. Mutlaka izlemeniz gereken Nicole Kidman filmlerini sizler için seçtik.

aksam.com.tr

Esma Belgin Özdemir

Yeni yaşını kutlayan Avustralyalı aktris ve yapımcı Nicole Kidman'ın mutlaka izlenmesi gereken filmleriyle baş başa bırakıyoruz sizleri...

Dogville (2003)

Kuşkusuz Nicole Kidman'ın en özel ve unutulmaz performansına tanıklık ederiz bu filmde. Mafyadan saklanan Grace Colorado kasabasına gelir ve halkın yardımıyla orada yaşamaya başlar. Ancak kadının varlığı, köy halkı için büyük bir tehdit oluşturmaya başlayınca ve insanların bakışı değişir. Grace günden güne bu köyün karanlık yüzünü keşfedecektir... Lars von Trier'ın bu sarsıcı filminde Kidman da muazzam bir portre çizer.

The Others (Diğerleri-2001)

Film, İkinci Dünya Savaşı sonrası, Jersey Adası'ndaki Gotik bir malikanede, gün ışığında dışarı çıkmalarını engelleyen nadir ve tedavisi olmayan bir hastalıktan muzdarip olan Grace Stewart ve iki çocuğunu takip ediyor. Grace'in hizmetçi olarak istihdam ettiği üç karakterin malikaneye gelişiyle tuhaf olaylar yaşanmaya başlar. Ürkütücü performansı Kidman'a; Bilim Kurgu, Fantezi ve Korku Filmleri Akademisi tarafından verilen "En İyi Kadın Oyuncu Satürn Ödülü" de dahil olmak üzere birçok ödül kazandırdı.

The Hours (Saatler-2002)

Kidman, En İyi Kadın Oyuncu dalında ilk Akademi Ödülü'nü kazandığı "The Hours"ta, akıl hastalığı ve ciddi bir depresyon nöbeti ile mücadele ederken bir roman yazmaya çalışan efsanevi yazar Virginia Woolf'u oynuyor. Kidman'a bu incelikli filmde; Meryl Streep, Julianne Moore ve Ed Harris eşlik ediyor.

Moulin Rouge (Kırmızı Değirmen-2001)

Baz Luhrmann'ın bu gösterişli filmi Kidman'a Paris'in ünlü gece kulübü Moulin Rouge'un çalışanı Satine rolüyle en unutulmaz rollerinden birini sağladı. 1900'de Paris'in gece hayatının kasırgasının ortasında yönünü bulmaya çalışan genç bir İngiliz yazar ile Satine arasındaki uyumsuz aşk ilişkisini konu alan film Kidman'a Oscar ve SAG Ödülleri'nde adaylıklar ve Altın Küre ödülü getirdi.

The Paperboy (Gazeteci Çocuk-2012)

Filmde Kidman, idam sırasındaki bir mahkûma aşık olan ve kaçınılmaz olarak salıverilmesinin ardından onunla evlenmeye hazırlanan Charlotte Bless'ı canlandırıyor. Charlotte, sevdiği kişinin özgür kalması için elinden gelen her şeyi yapmaya hazırdır ve iki muhabirin yardımını ister. Hak ettiği değeri görmediğini düşündüğümüz film, Kidman'ın en çarpıcı ve cesur rollerinden birini barındırıyor...

Tom Cruise neden tehlikeli dublörlükler için hayatını riske atıyor?

Akıllara durgunluk veren 5 iyi psikolojik gerilim filmi

Basit, şok edici, kısa ve bir o kadar uzun bir film: Emilie Muller

Şimdiye kadar yapılmış en karanlık ve ürkütücü 5 komedi filmi