Mutlaka izlemelisiniz! Hem komik hem dramatik, yüksek puanlı en iyi 10 yabancı dizi

Breaking Bad, Sopranos, Fargo, Barry, Beef ve daha niceleri... Kara komedi, suç ve drama unsurlarını ustaca kullanan, izleyiciyi koltuğa çivileyen ve yüksek puanlı en iyi 10 yabancı dizi bu listede!

aksam.com.tr

E. Belgin Özdemir

Sadece kara komedi değil, aynı zamanda mükemmel karakter çözümlemeleri içeren, dramatik suç dizilerini sizler için araştırdık. İşte, izleyicilerden tam not almış en iyi 10 yabancı dizi...

1. Beef (2023) IMDB 8.2

Farklı kişiliklere sahip karmaşık karakterlerle dolu olan Beef, rahatlatıcı bir deneyim sunuyor izleyicisine. Yıllarca bastırılmış duygular nedeniyle öfkelerini kanalize eden insanların keşfine yolculuk yaptıran dizi, psikolojik tonuyla tam bir kara komedi!

2. Barry (2018-2023) IMDB 8.4

Geçmişinin ve bugününün savaşı arasında, hem haysiyet hem de akıl sağlığı arayan kiralık katil Barry (Bill Hader), bir aktör olarak yeni bir hayata başlamak ister ve doğru bir yolda bir hayat sürmeye çalışır. Barry'nin unutmak istediği suçları, draması, aksiyonu ve bolca kahkahası var!

3. Mr. Inbetween (2018-2021) IMDB 8.6

Dizi, öfke ve nezaket arasında bir denge bulmak için profesyonel ve kişisel ilişkilerini dengelemesi gereken profesyonel bir suikastçı olan Ray Shoesmith'i konu alıyor. Zekice ve komik senaryonun yanı sıra dizi, Ray'in hayatının cesur ve kasvetli yönlerini keşfetmekten hiç korkmuyor.

4. Get Shorty (2017-2019) IMDB 8.2

Elmore Leonard'ın 1990'da New York'ta çok satan aynı adlı romanından esinlenen bu polisiye gerilim dizisinin dramatik bir yanı da var. Filmlere bayılan ve kendi filmlerini çekmeyi hayal eden gangster Miles Daly'yi takip eden dizi, insanın uçurumlarına zekice bir bakış atıyor.

5. Atlanta (2016-2022) IMDB 8.6

Atlanta'da iki kuzenin çıktıkları macerada; ırk, ilişkiler, yoksulluk, statü ve ebeveynlik konularına dokunan dizide, iki kuzenin yaşamlarını etkileyen birçok ayrıntıyı görme imkânı yakalıyoruz. Trajedi ve komedinin güzel bir karışımını paketleyen "Atlanta", parlak bir karakter çalışması!

6. Better Call Saul (2015-2022) IMDB 8.9

Breaking Bad'in başladığı şeyi Better Call Saul, kusursuz görsel hikaye anlatımıyla neredeyse mükemmel bir düzeye ulaşmak için daha da ileri götürdü. Profesyonel ve özel hayatı arasında bir denge tutturmaya çalışan bir adamın istisnai kara komedisini çok seveceksiniz...

7. Fargo (2014-2023) IMDB 8.9

Donmuş Minnesota'da ve çevresinde çeşitli aldatmacalar, entrikalar ve cinayetler. Yine de tüm bu hikayeler gizemli bir şekilde şu ya da bu şekilde Kuzey Dakota, Fargo'ya götürür. Coen kardeşlerin filminin ilham olduğu dizi; harika karakterler, eser miktarda kan ve zifiri bir kara komedi içeriyor.

8. Bojack Horseman (2014-2020) IMDB 8.8

Hollywood ve Amerikan TV endüstrisi üzerine keskin bir hiciv sunan animasyon dizisi, eski bir yıldız oyuncu BoJack Horseman'in, hayalet yazar Diane Nguyen tarafından yazılan bir otobiyografi ile yeniden ünlü olma hikâyesini anlatarak başlıyor, ilerleyen bölümlerde ise BoJack'in iç sorunları ve travmaları ele alınıyor.

9. Breaking Bad (2008-2013) IMDB 9.5

Bu diziyi izlemeyen kalmadı desek, abartmış olmayız! Mesleği kimya öğretmeni olan orta yaşlı bir adam kanser teşhisini öğrenir. Ölümünden sonra ailesine bırakacağı rahat bir hayat kurmak için meth yapımını uygun bir seçenek olarak gördükten sonra kendini başarısız hissediyor ve kötü bir duruma düşüyor. Walter White'ın, ahlakla olan çatışmasını ve iyi bir şey yaptığı için kötü davranışını haklı çıkarma çabasını mutlaka -yeniden- görmelisiniz!

10. The Sopranos (1999-2007) IMDB 9.2

Pek çok dizinin öncüsü kabul edilen Sopranolar, New Jersey merkezli İtalyan-Amerikan gangster Tony Soprano'nun etrafında dönüyor. Tony, aile hayatı ile bir suç örgütünün lideri olarak hizmet ettiği suçlu hayatı arasında denge kurmaya çalışıyor ve bunu yaparken toksik erkeklik sorunlarını ortaya koyuyor. Kesin olan şu ki; bu dizi absürt ve hayli çılgın bir seyirlik!

Zenginleri ye! Yeme tercihlerimiz, eşitsizlik, imaj takıntısı ve hırs temalı filmler

Filmler neden bu kadar uzun?

Yıldızlardan oluşan oyuncu kadrosuyla büyüleyen 5 unutulmaz film