''Moritanyalı'' (The Moritanian) filminin yıldızı Tahar Rahim'e yakın plan

41 yaşındaki Cezayir asıllı Fransız oyuncu Tahar Rahim'i Yeraltı Peygamberi (2009), Moritanyalı (2021) ve Geçmiş (2013) filmleriyle tanıdık ve sevdik. Ünlü aktörü yakından tanımaya ne dersiniz?

Variety

Paris banliyösünde, çocuklarla dolu fakir bir Fransız-Cezayirli ailede büyüdü başarılı aktör Tahar Rahim. Sinema eğitimi; çok kültürlü komşuların evlerine uğramak, sohbet etmek ve çay içmek, parası yettiğince yerel ekranlarda film izlemek kadardı.

Hepimizin birlikte olduğu bir banliyöde büyüdüm. Fransızlar, Mısırlılar, çingeneler. Birbirinizin evlerine giderdiniz. Çay içer, sohbet ederdiniz. Ben bunları yaşadım. Sınırlar sadece hayali bir çizgidir çünkü yeni bir kültür keşfetmek zenginliktir.

Bu yılki Marakeş Uluslararası Film Festivali'nde (11-19 Kasım) jüri üyesi olarak görev yapan Rahim'in çalışmaları arasında Jacques Audiard'ın kendisine Cesar ve En İyi Erkek Oyuncu dalında Avrupa Ödülleri de dahil olmak üzere birçok ödül kazandıran "A Prophet" (Yeraltı Peygamberi) filmi yer alıyor. O zamandan bu yana Lone Scherfig (The Kindness of Strangers), Asghar Farhadi (The Past) ve Kevin Macdonald (The Moritanian) dahil olmak üzere önemli yönetmenlerle çalıştı başarılı oyuncu.

Birkaç gün önce jüri basın toplantısında, büyürken sinemaya gitmeye maddi gücünün yetmediğini gazetecilerle paylaştı Rahim ve "Film seçimleri benim politik bakış açımı anlatıyor" ifadesini kullandı.

Geçtiğimiz yıl; 1970'li yıllarda Güney Doğu Asya'da seyahat eden çoğu Batılı, hippi olarak adlandırdığımız gençleri hedef alan bir seri katili canlandırdığı "The Serpent" dizisiyle adından söz ettiren ünlü yıldız, Guantanamo Körfezi gözaltı kampında 14 yıl boyunca tutulan Moritanyalı Mohamedou Ould Slahi'nin anısına dayanan "Moritanyalı" (The Mauritanian) filminde göz kamaştırmıştı.

The Mauritanian (Moritanyalı): Gerçekliğiyle ve muhteşem performanslarıyla büyüyen bir film

Aktris Leila Bekhti ile evli ve üç çocuğu olan Rahim, röportaj sona ererken, Marakeş'te yerel bir camiden ezan sesi geliyor ve şu cümleyi dillendiriyor: "Elbette inançlıyım. Din beni besliyor. Çocukluğumdan beri yanımda..."

"The Fabelmans" ile adından söz ettiren Steven Spielberg'ün hafızalara kazınan en iyi filmleri

48 yaşına giren modern Hollywood kuşağının yetenekli aktörü Leonardo DiCaprio hakkında her şey

Fransız aktör Alain Delon'un 5 unutulmaz filmi