Modern bir başyapıt mı geliyor? “Dune: Çöl Gezegeni” 22 Ekim'de gösterime girecek

Son yılların en çok konuşulan ve merakla beklenen filmlerinden Dune: Çöl Gezegeni, pandemi nedeniyle uzunca bir süre gösterimi ertelendikten sonra sonunda beyazperdeye geliyor.

Aksam.com.tr

Belgin Özdemir

Türkiye prömiyerini Filmekimi'nde yapan ve Denis Villeneuve'ün 2017 tarihli Blade Runner 2049'dan sonra yönettiği bu ilk filmi, Frank Herbert'ın aynı adlı kült romanının yeni uyarlaması.

Dune: Çöl Gezegeni, filmin başkahramanı genç asilzade Paul Atreides'in ailesini ve evrenin geleceğini kurtarmak için benzersiz enerji kaynağı "baharat" peşinde verdiği gezegenler arası mücadeleyi anlatıyor. Filme dair çok sayıda eleştiri yayınlandı. Pek çok eleştirmen film için 'baş döndürücü ve göz kamaştırıcı' yorumunda birleşiyor. Yavaş tempoda sanatsal bir anlatıma sahip olduğunu dile getiren eleştirmenler, filmin sinemaseverler için müthiş bir deneyim olacağı görüşündeler.

Türkiye prömiyerini Filmekimi'nin kapanış filmi olarak yapan Dune: Çöl Gezegeni'nin yıldız oyuncu kadrosunda Timothée Chalamet, Josh Brolin, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Jason Momoa, Stellan Skarsgård, Dave Bautista, Zendaya, Charlotte Rampling, Javier Bardem gibi isimler bulunuyor.

Filmin dünya prömiyeri Eylül ayında 78. Venedik Film Festivali'nde yapıldı.

Hangi filmi izlesem? İşte burcunuza göre film önerileri

Ailece seyredilebilecek 5 film