Mini dizi ''The Essex Serpent'' bilinmeyenin gizemine sürüklüyor

Sarah Perry'nin aynı adlı romanından uyarlanan gotik aşk dönemi drama dizisi ''The Essex Serpent'' Apple TV+'nın en yenisi... Mini dizi, efsanevi bir yılanın gizemini araştırmak için Essex'e taşınan Londralı Cora Seaborne'u takip ediyor.

aksam.com.tr

Belgin Özdemir

Apple TV+'da başlayan "The Essex Serpent" (Essex Yılanı), iki büyük oyuncu Claire Danes ve Tom Hiddleston'ı gizemli bir dönem dramasında bir araya getirdi.

Kötü bir evliliğin ardından dul kalan ve Victoria dönemi Londra'sından Essex'teki küçük Aldwinter köyüne taşınan Cora'nın (Claire Danes) ilgisini çeken bir olay yaşanıyor: Essex Yılanı olarak bilinen efsanevi bir yaratık bölgeye geri döndü! Cora Seaborne Londra'yı terk etmeye ve bilimsel merakının peşinden gitmeye karar verir.

Bir balıkçı kasabasının mitolojik hikayelere konu olan bir "yılan" tarafından rahatsız edildiğine dair gazete makalesi dikkatini çektiğinde, sessiz oğluyla (Caspar Griffiths) sahile gider. Cora burada bir papazın (Tom Hiddleston) nazik dostluğuyla karşılaşır. Papaz Will ile bilim ve şüphecilik bağı kuran Cora, büyük bir trajedi yaşandığında, kasaba halkı tarafından suçlanacaktır!

Dönem dramalarından vazgeçemeyenleri, gotik ve gizemli atmosferiyle büyüleyen "The Essex Serpent" (Essex Yılanı); aşk, kayıp ve inanç hakkında derin sorular soruyor.

Anna Symon tarafından yazılan ve Clio Barnard tarafından yönetilen 6 bölümlük mini dizi, ilk 2 bölümü ile 13 Mayıs 2022'de Apple TV+'da başladı.

Her biri birer klasik! Tek bir mekanda geçen ve asla sıkıcı olmayan 5 iyi film

Bu hafta yayınlanacak en iyi 7 dizi

"The Palermo Shooting" (Palermo'da Yüzleşme): Yaşam ile ölümü onurlandıran düşünceli bir film