''Mindhunter'' dizisi resmen bitti

''Mindhunter'' dizisinin devam sezonu için umutlar tükendi. David Fincher, dizinin üçüncü sezonunun gelmeyeceğini resmi olarak duyurdu.

2017 ve 2019'da yayınlanan iki sezonuyla Netflix'te yer alan "Mindhunter" hayranları için kötü haber geldi.


David Fincher, Netflix'in gerçek suç dizisine kapıyı kapattı. Sağlam bir izleyici kitlesine sahip olsa da "Mindhunter"ın Netflix'teki izlenme rakamları pek de iç açıcı değildi. Fincher'ın belirttiğine göre bütçesine kıyasla düşük izlenme sayılarına ulaştığı için Mindhunter'ın üçüncü sezonu gelmeyecek. En çok Se7en, Fight Club, Zodiac ve Gone Girl filmlerini yönetmesiyle tanınan Fincher, başlangıçta gösteri için beş sezon yapmayı planlamıştı.

Seri katillerin profilini çıkaran FBI ajanları hakkındaki Netflix dizisi için, "İlk iki sezonla gurur duyuyorum. Ama bu çok pahalı bir dizi ve Netflix'in gözünde, böyle bir yatırımı haklı çıkaracak kadar izleyici çekmedik" dedi Fincher.

1970'lerde seri katillerin profilini çıkaran FBI ajanlarının hayatlarına araştırıcı, paranoyak bir bakış olan "Mindhunter", türün en saplantılı auteurlerinden biri tarafından yapılan bir gerçek suç klasiğiydi. Dizi, tek bir hikayeye odaklanmak yerine, onları klinik terimlerle analiz etmeye çalıştı. FBI ajanı Holden Ford, deneyimli ortağı Bill Tench ve psikolog Wendy Carr'ın, gelecekteki suçları çözme veya önleme umuduyla seri katilleri anlamaya ve patolojikleştirmeye çalıştıklarını takip etti.