Michael Douglas Cannes Film Festivali'nde onursal Altın Palmiye alacak

Hollywood ikonu Michael Douglas, sinemadaki yaşam boyu başarılarından dolayı 2023 Cannes Film Festivali'nde onursal Altın Palmiye alacak.

Far Out

Michael Douglas'a ödülünün takdimi, 16 Mayıs'ta 76. Cannes Film Festivali'nin açılışında yapılacak. En çok 1987'de "Wall Street", 1992'de "Temel İçgüdü" ve 1997 David Fincher gerilim filmi "The Game"deki rolleriyle tanınan Douglas, Marvel evreninde Dr. Hank Pym olarak görünerek bir dizi çağdaş rolde de başarılara imza attı.

Ünlü aktör yaptığı açıklamada, "Sanatsal cesaret ve hikaye anlatımında mükemmellik için uzun süredir harika bir platform sağlayan Cannes'da olmak her zaman yeni bir soluktur" dedi. Douglas sözlerine şöyle devam etti: "1979'da "The China Syndrome" için buraya ilk gelişimden 2013'teki "Behind the Candelabra" filmine kadar, festival bana her zaman sinemanın büyüsünün sadece ekranda gördüklerimizde değil, dünyanın her yerindeki insanları etkileme yeteneği olduğunu gösterdi. Sektörde 50 yılı aşkın bir sürenin ardından, festivali açmak ve ortak küresel film dilimizi kucaklamak için Croisette'e geri dönmek bir onurdur."

Unutulmaz en iyi 5 bilim kurgu filmi

"A Good Person" oyuncuların performanslarıyla büyüyen dokunaklı ve umutlu bir film

En iyi 5 süper kahraman filmi