Matt Dillon, Locarno Yaşam Boyu Başarı Ödülü ile onurlandırılacak

Locarno Film Festivali, Matt Dillon'u bir ömür boyu başarı ödülü, filmlerinden bir mini retro ve sahne sohbeti ile onurlandıracak.

Variety

Matt Dillon'ın aktör ve yönetmen olarak kariyeri, 4 Ağustos'ta 8000 koltuklu Piazza Grande açık hava gösterim mekanında düzenlenecek bir törenle bağımsız sinemaya adanan İsviçre festivali ile kutlanacak.

Tribute gösterimleri, Gus Van Sant'ın, Portland eczanelerinde ilaç çalan ve kendi deyimiyle bir "uyuşturucu canavarı" olarak güçlü performansını sergileyen "Drugstore Cowboy" (1989) ve Dillon'ın ortaklaşa yaptığı "City of Ghosts" (2003) filminden oluşacak.

Locarno yaptığı açıklamada, Dillon'ı Jonathan Kaplan'ın gençlik isyanı draması "Over the Edge"deki ilk çıkışından itibaren 14 yaşında "çok sayıda sinematik alanda gezinebildiği" için övdü. "The Outsiders" (1983) ve "Rumble Fish" (1983), ardından Farrelly kardeşlerin "There's Something About Mary" (1998) gibi artık kült klasikler olan tür filmlerine ve Lars von gibi Avrupalı auteurlerin yapıtlarında izledik ünlü aktörü. Son dönemde ise Trier'in "The House That Jack Built" (2018) ve Lanthimos'un "Nimic" (2019) filminde...

Dillon'ın oynadığı diğer öne çıkan filmler arasında Cameron Crowe'un yönettiği "Singles" (1992); Uma Thurman ve Natalie Portman'la oynadığı Ted Demme'nin romantik komedisi "Beautiful Girls" (1996); ve Paul Haggis'in yönettiği, Dillon'ın ırkçı bir polisi oynadığı ve Oscar adaylığı kazandığı "Crash" (2004). 2014'te Dillon, M. Night Shyamalan'ın yapımcılığını üstlendiği Chad Hodge'un televizyon dizisi "Wayward Pines"da rol aldı. Yakında vizyona girecek, Jay Roach'ın yönettiği ve Dillon'ın Patricia Arquette'le birlikte oynadığı Apple komedi dizisi "High Desert"te izleyeceğiz yıldız oyuncuyu.

Dillon'ın yönetmen olarak ikinci uzun metrajlı filmi, Kübalı scat şarkıcısı ve şovmen Francisco 'el Gran' Fellove hakkındaki belgesel "El Gran Fellove", 2020'de San Sebastian'da gösterildi. Locarno'nun 75. yıl dönümü 4-14 Ağustos'ta gerçekleşecek.

Modern western türünde en iyi 5 film önerisi

Yıldız Kenter'in hayatını anlatan "Türk Tiyatrosunun Kutup Yıldızı: Caniko" belgeseli izleyiciyle buluştu