Martin Scorsese'nin ''Killers of the Flower Moon'' filmi hakkında bilinmesi gereken her şey

Usta yönetmen Martin Scorsese'nin yeni filmi ''Killers of the Flower Moon''un prodüksiyonu 29 Nisan 2021'de başladı. Yıllarca süren yapım gecikmeleri ve artan bütçelerden sonra, filmin ne zaman gösterime gireceği merak konusu... IndiWire 200 milyon dolarlık batı destanı hakkında bilinmesi gerekenleri derledi.

IndieWire

Martin Scorsese, "Killers of the Flower Moon" ile şimdiye kadarki en iddialı film projelerinden birini ele alıyor. Yapımcının 10 kez Oscar adayı olan "The Irishman"in devamı niteliğinde olan ve Apple Films ile ilk ortak çalışması olan yapım, Scorsese'yi ilk kez Western türüne getiriyor.

Film, 2023 Cannes prömiyerini bekliyor

Apple Original filmi dünya prömiyerini 2023 Cannes Film Festivali'nde yapabilir, çünkü Cannes yönetmeni Thierry Fremaux Variety'ye göre diğer potansiyel programlama başlıklarını göstermek için Los Angeles'a gitti. Kaynaklara göre gösterim süresi, "Killers of the Flower Moon"un Cannes'da çiçek açıp açmamasında potansiyel olarak bir faktör olabilir. "Killers of the Flower Moon" Cannes'da gösterime girerse, Scorsese'nin 1985'te "After Hours"la En İyi Yönetmen ödülünü kazanmasından bu yana festivale ilk dönüşü olacak.

Filmin süresi üç saatten fazla

Showbiz 411'e göre, "Killers of the Flower Moon"un söylentilere göre çalışma süresi neredeyse bütçesi kadar geniş: Destansı dönem filminin üç saat 20 dakikada olması bekleniyor.

Brendan Fraser son dakika kadroya dahil oldu

Brendan Fraser, "Killers of the Flower Moon"un kadrosun son dakika eklendi. Filmin prodüksiyonu bu noktada Oklahoma'da zaten devam ediyordu. Son tarih, Fraser'ın "Flower Moon"da avukat WS Hamilton olarak oynadığını bildirdi.

İlk kakış fotoğrafı yayınlandı

Apple, 10 Mayıs 2021'de "Killers of the Flower Moon"dan ilk resmi fotoğrafı yayınladı. Resimde Leonardo DiCaprio, Ernest Burkhart ve Lily Gladstone, Mollie Burkhart olarak tasvir ediliyor. Filmdeki karakterler evlidir. Ayrıca ilk bakış görselinde Jack Fisk'in prodüksiyon tasarımı da sergileniyor. "Flower Moon", Martin Scorsese ve Fisk arasında ilk kez yapılan bir işbirliğine işaret ediyor.

Osage Ulus tepkisi gecikmedi

"Killers of the Flower Moon"un yapımı devam ederken, birkaç Osage Nation üyesi bu prodüksiyonun geçmişten gelen acı dolu anıları yeniden canlandıracağını dile getirdi. Prodüksiyon, Oklahoma, Pawhuska'daki tüm caddeleri ele geçirdi ve onları 1920'lerin Fairfax'ına dönüştürdü.

Kaynak materyal ve filmin konusu

Scorsese'nin filmi, David Grann'in kurgusal olmayan kitabı "Killers of the Flower Moon: The Osage Murders and the Birth of the FBI"a dayanıyor. Kitap, 1920'lerde Oklahoma, Osage County'de topraklarında değerli petrol bulunmasının ardından Osage halkının başına gelen bir dizi cinayeti araştırıyor. Osage halkına mahkemede topraklarında bulunan petrolden kar elde etme hakkı verildi, bu da onları açgözlü çiftlik sahiplerinin hedefi haline getirdi. Cinayetler, yeni kurulan FBI'ın dikkatini çekti. Scorsese'nin film uyarlamasının, cinayetleri araştıran FBI'ın ve halkı toprakları için savaşan Osage Nation'ın bakış açısını içermesi bekleniyor.

Scorsese, filmi ilk Western'i olduğunu düşünüyor

Şubat 2020'de Scorsese, Western türündeki ilk film seti olarak "Killers of the Flower Moon"u lanse etti. Scorsese, filmin Premiere'e "Bunun bir Western olduğunu düşünüyoruz" dedi. "1921-1922'de Oklahoma'da oldu. Elbette kovboylar var ama arabaları ve atları da var. Film esas olarak, kendilerine Beyazların asla ilgilenmeyeceğini söyledikleri için sevdikleri korkunç bir bölge verilen bir Kızılderili kabilesi olan Osage hakkındadır. Sonra orada petrol keşfettik ve yaklaşık 10 yıl boyunca Osageler kişi başına dünyanın en zengin insanları oldular. Sonra, Yukon ve Colorado maden bölgelerinde olduğu gibi, akbabalar karaya çıkar, Beyaz adam, Avrupalı gelir ve her şey kaybolur. Orada, yeraltı dünyasının her şey üzerinde o kadar kontrolü vardı ki, bir köpeği öldürmekten hapse girmen, bir Kızılderiliyi öldürmekten daha olasıydı" demişti.

En büyük ilham perilerinden ikisini bir araya getirdi

Scorsese, "Killers of the Flower Moon" için en büyük ilham perileri olan Robert De Niro ve Leonardo DiCaprio'yu bir araya getiriyor. İki Oscar ödüllü oyuncu daha önce Michael Caton-Jones'un 1993 tarihli draması "This Boy's Life"ta birlikte rol aldılar. De Niro'nun Scorsese filmleri arasında "Mean Streets", "Taxi Driver", "Raging Bull", "Casino", "The King of Comedy", "Cape Fear" ve "The Irishman" yer alırken, DiCaprio Scorsese'nin "The Aviator" filminde rol aldı.

Filmde kim, kimdir?

De Niro, "Killers of the Flower Moon"da FBI'ın Osage cinayetleriyle ilgili soruşturmasında baş şüpheli haline gelen güçlü bir çiftlik sahibi olan William Hale'i canlandırıyor. DiCaprio, William'ın ahlaki açıdan çatışan yeğeni Ernest Burkhart'ı oynuyor. Ernest, Lily Gladstone'un canlandırdığı Mollie adında bir Osage kadınla evli.

Yardımcı oyuncular

Lily Gladstone, "Killers of the Flower Moon"da Mollie Burkart olarak önemli bir yardımcı role sahip. "The Irishman"de yardımcı bir role sahip olan Jesse Plemons, FBI ajanı Tom White olarak daha büyük bir rol için burada Scorsese ile yeniden bir araya geliyor. Yardımcı oyuncular arasında ayrıca; Scott Shepherd, Pat Healy, Tantoo Cardinal, Cara Jade Myers, JaNae Collins, Jillian Dion, William Belleau, Louis Cancelmi, Tatanka Means, Michael Abbott Jr., Gary Basaraba ve Grammy Ödüllü müzisyenler Jason Isbell ve Sturghill Simpson var. Scorsese, filminde yerli aktörleri Osage Nation'ın üyeleri olarak seçme konusunda kararlıydı.

Filmin çıkış tarihi belli mi?

Paramount, Scorsese'nin "The Irishman" filmini artan prodüksiyon bütçesi nedeniyle Netflix'e sattığı gibi, Paramount da "Killers of the Flower Moon"u Apple'a sattı. Apple, Eric Roth tarafından yazılan "Killers of the Flower Moon" için henüz resmi bir çıkış tarihi belirlemedi. Üretim, Nisan 2021'in sonlarında başladı, ancak çekimler birden çok kez ertelendi.