Martin Scorsese, son filmi ''Killers of the Flower Moon''u tartışıyor

Ünlü yönetmen Martin Scorsese, yıllarca yapım aşamasında olan son filmi ''Killers of the Flower Moon''un nasıl görüneceğine dair sinema dosyalarına ilk kez bir bakış attı. Yıldız Leonardo DiCaprio'nun sunduğu bir Soru-Cevap sırasında Scorsese, hikayenin kökenlerini ve filmi yapmak için verilen mücadeleyi anlattı.

Far Out

"Killers of the Flower Moon"un arkasındaki hikaye, Osage üyeleri gizemli koşullar altında ölmeye başladıktan sonra yerli Osage'yi petrole aç beyaz kapitalistlerle karşı karşıya getiren karanlık bir western.Ernest Burkhart (Leonardo DiCaprio), Lily Gladstone'un canlandırdığı Kızılderili bir kadına aşık oluyor ve kirli işlerin çapraz ateşine yakalanıyor.


Filmin ilham kaynağı hakkında konuşurken Martin Scorsese, çatışmayı medeniyetin doğal bir parçasına benzetti. Scorsese, bazı petrol kodamanlarının şiddete yönelmesinin ardındaki mantıktan bahsettikten sonra, "Medeniyet! Bir grup gelir, bir başkası çıkar. Bu geçmişimizin unutulmuş bir parçası" diyor. Scorsese, DiCaprio ve Gladstone dışında filmde Robert De Niro ile yeniden bir araya geliyor ve Jesse Plemons Osage halkının cinayetlerini araştırmak için topluluğa gelen bir FBI ajanı olan Tom White'ı canlandırıyor.

Film, David Grann'in aynı adlı gerçek kurgusal olmayan kitabına dayanıyor ve çekimler gerçek hayattaki olaylarla aynı mekanlarda gerçekleşti. "Killers of the Flower Moon", Apple TV+ ile dağıtılacak olsa da Scorsese, filmin sinemalarda gösterime girmesi konusunda da hevesliydi ve şunları söyledi: "Evde gösterime çıkmadan önce geniş bir sinema gösterimine sahip olduğum için gerçekten çok heyecanlıyım." Törende Scorsese, Taxi Driver ve Goodfellas gibi klasikleriyle "Sinema Efsanesi" ödülüne layık görüldü.

Mayıs ayında izlenecek en iyi 10 film