Lübnanlı oyuncu, senarist ve yönetmen Nadine Labaki'nin en iyi filmleri

Cannes'da Jüri Ödülü kazanan ve ardından BAFTA, Altın Küre, Cesars ve Oscar'lara seçilen Lübnanlı yönetmen ve oyuncu Nadine Labaki, Kızıldeniz Uluslararası Film Festivali'nde Variety International Vanguard Onur Ödülü için hazır. Labaki'nin övgülere boğulan filmlerini hatırlamakta fayda var...

aksam.com.tr

Lübnanlı yazar-yönetmen ve aktris Nadine Labaki, Suudi Arabistan'ın Kızıldeniz Uluslararası Film Festivali'nin ikincisinde düzenlenecek Variety International Vanguard Awards ile onurlandırılacak. İşte, on parmağında on marifet Labaki'nin en iyi filmleri!

Labaki'nin Beyrut'ta bir güzellik salonunda geçen ilk uzun metrajlı filmi "Caramel" (Karamel), prömiyerini 2007'de Cannes Yönetmenlerin On Beş Günü bölümünde yaptı. Film, Beyrut'ta yaşayan beş Lübnanlı kadının günlük hayatlarını konu alan romantik komedi türündeydi.

"Caramel" filmini, Hristiyanlar ile Müslüman köylülerin huzursuz bir barış içinde bir arada yaşadıkları "Peki Şimdi Nereye?" (Where Do We Go Now?) izledi. Film, 2011'de Belirli Bir Bakış'taydı ve haklı övgüler aldı.

Lübnanlı aktris ve yönetmen, Lübnan'daki günlük yaşamı öne çıkaran çalışmalarıyla ön plana çıktı. Aynı zamanda Beyrut'un çaresizliğine ışık tutan "Capernaum" (Kefernahum) ile uluslararası Oscar'a aday gösterilen ilk Arap kadın yönetmen oldu. Labaki, 2018'de Oscar adayı ve Cannes Jüri Ödüllü üçüncü uzun metrajlı filmi "Kefernahum" ile büyük bir başarı elde etti ve şimdi bir sonraki uzun metrajlı yönetmenlik projesinin ne olacağı konusunda beklentiler var.

Şu anda post prodüksiyon aşamasında olan üç uzun metrajlı filmi var ünlü ismin: Matty Brown'ın "The Sand Castle", Justin Anderson'ın "Swimming Home" ve Tamer Ruggli'nin Fanny Ardant'la birlikte rol aldığı "Back To Alexandria." Labaki'nin onur ödülü alacağı "Kızıldeniz Uluslararası Film Festivali"nin ikincisi 1-10 Aralık tarihleri arasında Kızıldeniz'in doğu kıyısındaki Cidde'de gerçekleştirilecek.

2022'nin en iyi ve yüksek puanlı 15 dizisi

"Sarışın James Bond" Daniel Craig'in rol aldığı 5 iyi film

Zorlu bir kedi-fare oyunu, ilginç, akıllı ve gerilimi yüksek bir dizi: The Devil's Hour (Şeytanın Saati)