Lezzetli sohbetlerin yapıldığı yemek ziyafetleri ve mutfakta geçen 5 özel film

Yemek yapmak ve pek tabii yemek yemek günlük hayatımızın merkezinde… Hatta en anlamlı konuşmalardan bazıları mutfakta gerçekleşir, tarafsız mekândır. Yiyecek barındıran, nefis kokuların yükseldiği, rahatlatan bir yanı vardır. İşte mutfakta size ilham verecek 5 film…

aksam.com.tr

Belgin Özdemir

Beyaz perdede yükselen yemek sahneleri çoğu zaman bizlere ilham olmuştur. Drama, komedi ya da romantizm, hiç fark etmez. Gözlerimize bayram ettirecek, akşam yemeği için acıktıracak ve yemek kokularının yükseldiği 5 filmi sizler için listeledik.

COMO AGUA PARA CHOCOLATE (ACI ÇİKOLATA-1992) IMDB 7.1

Yemek yapmak yaşadığınızı hissettirir, romantik bir eylemdir. Film, Meksika Devrimi'nin gerçek unsurlarıyla ve aile ilişkileri ve yemek pişirme etrafında dönüyor. Kitap uyarlaması olan film; damak tadı için bir palet, gözler için görkemli bir şölen ve unutulmaz bir romantizm sunuyor.

YIN SHI NAN NU (TATLI TUZLU-1994) IMDB 7.8

Hayatı değerli kılan her şey; yemek, içmek, kadın, erkek... Aile üyelerinin hayatlarındaki anlamlı olayların birçoğunun ifşa edildiği yer yemek masasıdır aslında. Yemek hazırlamak, bağ kurmaya ve sürdürmeye çok benzer; lezzetleri dengelemek, malzemeleri doğru seçmek, ölçülü baharat eklemek ve yemeğin ruhunu kaybetmeden yeni şeyler denemek... Bu sinematik ziyafeti es geçmeyin.

BIG NIGHT (BÜYÜK GECE-1996) IMDB 7.3

Hiçbir şef adayının kaçırmadığı, tüm zamanların en iyi yemek filmlerinden biri olabilir Big Night. Bir gurme restoranı "Cennet"i işletmeye çalışan göçmen iki erkek kardeşi beyazperdeye taşıyan film için; nefis, leziz ve iştah açıcı bir seyirlik diyebiliriz.

BABETTES GÆSTEBUD (BABATTE'İN ZİYAFETİ-1986) IMDB 7.8

İnsanlıkla ilgili güzel şeyleri hatırlatıyor ve yemeğin hem bedene hem de ruha şifa olduğunu kanıtlıyor bu film. Danimarkalı bir bakanın iki dindar kızı ve onların Fransız hizmetçisinin incelikle anlatılan hikayesinde, yemek ve hürmet filmin doruk noktası... Lezzetli bir mücevher.

BAO (2018) IMDB 7.5

Bao, bir annenin boş yuva sendromu deneyimini ele alan, güçlü, kısacık bir film. 2018 Akademi Ödülleri'nde En İyi Kısa Animasyon Film Oscar'ını evine götürdü. Hem çocuklar hem de yetişkinler bu aile ve en önemlisi yemek hikayesine bayılacak. Sadece 8 dakikanızı ayırmanız yeterli...

Dram, aksiyon ve casus gerilim dizisi "Slow Horses" Gary Oldman için hem ilk hem son olabilir

3 usta yönetmenden 3 eğlenceli 2021 yapımı film önerisi

Netflix'te izlenebilecek en iyi bağımsız filmler