Léa Seydoux, Lady Margot olarak ''Dune Part Two''ya katıldı

Léa Seydoux, Harkonnen Hanesi ile savaşında Paul Atreides'in (Timothée Chalamet) hayati bir müttefiki olan Lady Margot'un kritik rolünde “Dune: Part Two”ya katıldı.

Yönetmen Denis Villeneuve, Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson, Josh Brolin, Javier Bardem, Stellan Skarsgard ve Dave Bautista'nın rollerini yeniden üstleneceği "Dune" devam filminin çekimlerine bu yılın sonlarında başlıyor. Kadroya Léa Seydoux da katıldı.

"Dune: Part Two"ya ayrıca Austin Butler (Harkonnen Evi'nin varisi Feyd-Rautha Harkonnen olarak), Christopher Walken (İmparator Shaddam IV olarak) ve Florence Pugh (İmparatorun kızı Prenses Irulan olarak) katılacak.

Frank Herbert'in "Dune" adlı romanında Lady Margot, Paul'ün annesi Lady Jessica'ya (Ferguson), Atreides Hanesi'nin Harkonnen Hanesi'nden devraldıktan sonra Arrakis'te onları bekleyen ihanet hakkında eleştirel bir uyarı bıraktığında, hikayeye erken başlar. Bu sekans Villeneuve'ün ilk filminde yer almadı. Belki de en iyi James Bond filmleri "Spectre" ve "No Time to Die"daki performansıyla tanınan Léa Seydoux, en son yönetmen David Cronenberg'in "Crimes of the Future" filminde Viggo Mortensen ve Kristen Stewart ile birlikte rol aldı.

İlk "Dune", dünya çapında 400,6 milyon dolar hasılat elde etti. Bu, Warner Bros.'un 2021'de HBO Max'teki aynı gün ve tarih yayınlarının en büyük gişe hasılatlarından biri. 41 milyon dolarlık yerel ilk çıkışı, stüdyonun o yıl hibrit bir sürüm için en büyük açılış hafta sonuydu. Film, en iyi film de dahil olmak üzere 10 Akademi Ödülü'ne aday gösterildi ve ses, görsel efektler, yapım tasarımı, orijinal müzik, kurgu ve sinematografi dallarında altı ödül kazandı.