Aksam.com.tr
Melike Eregizli
"Kral Şakir" büyük küçük demeden herkesin gönlünde taht kurdu. Dünyada markalaşma yoluna giren film, izleyenleri eğlendirerek bilgilendirmeyi başarıyor. Özellikle minik seyircisi tarafından merakla beklenen filmin altıncı serisi "Kral Şakir: Devler Uyandı" bugün vizyona girdi.
Filmde yapay zekâ ele alınırken, teknolojinin doğru kullanımına da vurgu yapılıyor.
Yapımcılığını Varol Yaşaroğlu'nun üstlendiği filmin yönetmen koltuğunda Berk Tokay oturuyor. Filmin senaryosunu ise Haluk Can Dizdaroğlu kaleme aldı.
İzlerken görsel ve içerik olarak doyum noktasına ulaşacağınız filmle ilgili merak edilenleri, yapımcılığını üstlenen Varol Yaşaroğlu'na sorduk. İşte o röportajımız...
"DEV KARAKTERLERİMİZ SİNEMANIN GÖRKEMLİ SAHNESİNDE YERLERİNİ ALIYOR"
Filmin yapımcısı Varol Yaşaroğlu, "Devler Uyandı" isminin nereden geldiğini anlattı. "Bizler Nemrut'taki heykellerin sadece başlarını görüyoruz. Aslında toprağın altında onların büyük bir kısmı var. Devler uyandı dediğimiz kısım aslında oraya çağrışım yapıyor. Ama ben filmin ismini şöyle de nitelendiriyorum: Sinemaya öyle büyük bir filmle geri dönüş yapıyoruz ki aslında "devler uyanıyor." Yani dev karakterlerimiz tekrar sinemanın o görkemli sahnesinde yerlerini alıyorlar. Benim için böyle bir anlamı da var." dedi.
"HER KARESİNİ İLMEK İLMEK İŞLEDİK"
Filmin yapım sürecine değinen Yaşaroğlu, "Bir buçuk senedir bu filme hazırlanıyoruz. İsminden de anlaşılacağı üzere gerçekten dev gibi bir film geliyor. Çok heyecanlıyım. Çok güzel bir film yaptık. Her bir karesini ilmek ilmek işledik. Son kontrolleri yaptığımızda filmimize hayran olduk. Biz her yaptığımız filmde aslında çıtayı hep belli bir adım yükseltmeye çalışıyoruz. Bu filmle ses efekti, müzik ve senaryo açısından on gömlek yukarıya çıktık. "Kral Şakir: Devler Uyandı" gerçekten izlenmeye hak eden ve sinemalara tekrar geri dönüşümüzün bir filmi. O yüzden çok iyi hazırlandık." dedi.
FİLMDE YAPAY ZEKÂ VE TEKNOLOJİNİN DOĞRU KULLANIMINA VURGU YAPILIYOR
Filmde yapay zekânın yanlış amaçla kullanıldığında nasıl bir tehlike yaratabileceğine dair mesajlar verdiklerini söyleyen Yaşaroğlu, "Çok güncel bir konuyu işliyoruz. Yapay zekâ devrimi yaşıyoruz. Türkiye'nin ve dünyanın bundan etkilenmemesi söz konusu olamaz. Yani iş hayatından tutun da sosyal hayata kadar birçok şeyi değiştirecek bir olgudan bahsediyoruz. Filmde teknoloji şirketi olan Harun adında bir karakterimiz var. Harun Türkiye'de elektronik aletleri yapay zekâ ile konumlandırıp mobil hale getiriyor. Örneğin, evinizdeki çamaşır makinesi birden yürümeye başlıyor. Filmin verdiği temel mesaj şu; yapay zekâ yanlış ellerde kötü amaçlarla kullanıldığında aslında dünyaya çok büyük zararlar verebilir. Biz biraz bunun üzerine doğru bir mesaj vermeye çalışıyoruz. Kral Şakir filmlerimizde sevgiye de vurgu yapıyoruz. Hep şunu söylüyorum, isterseniz dünyada çok güzel teknolojik gelişmeler olsun ve çok zeki akıllı insanlar yetiştirelim. Eğer bu insanların insani değerleri yoksa içlerinde bir sevgi barındırmıyorlarsa bence bunun hiçbir önemi yok. Çünkü insani değeri olmayan biri teknolojiyi kötü anlamda kullandığında insanlara zarar verebilir." diye konuştu.
NEMRUT DAĞI'NDAKİ HEYKELLERİN HİKÂYESİNE YER VERİLDİ
Filmde Nemrut Dağı'nın kültürel zenginliklerini anlattıklarını dile getiren Yaşaroğlu, "Filmin büyük bir bölümü Adıyaman'da yer alan Nemrut Dağı'nda geçiyor. Nemrut Dağı'ndaki heykelleri hep kartpostallarda görürdük ama onların hikâyesini çok da bilmezdik. Bu filme geldiklerinde aslında bunların ne anlama geldiklerini ve o heykellerin hikâyelerini de öğrenecekler. Filmde o heykeller canlanıyor ve heybetli bir görüntü oluşturuyor. Türkiye'de animasyon filmleri arasında gerçekten çıtayı çok yükselttik. Kültür Bakanlığı'nın desteği sayesinde güzel bir film ortaya çıkarttık. " diye konuştu.
KRAL ŞAKİR'İN MÜZİKLERİ DİLLERE PELESENK OLUYOR
Brokoli şarkısının 35 milyon kişi tarafından izlendiğini söyleyen Yaşaroğlu, "Bu müzikler yetişkinlerin de çok hoşuna gidiyor. Bana arabada giderken ailecek videolar yolluyorlar. Şimdi bu filmde de çok güzel şarkılar var. Onunla ilgili bir klip de yayınlayacağız. Bizim filmlerin en büyük özelliği, film sona erdiğinde o ana şarkımız tekrar çalmaya başlıyor. Bütün sinema salonu ayaklanıyor. Çocuklar dans etmeye başlıyor. Ben aynı heyecanı bu filmde de yaşayacağımızı düşünüyorum. Bana Necati karakterinin başrol olmayıp, niye Kral Şakir'in başrolde yer aldığını soruyorlar. Biz de bunu açıklamaya çalıştık. Çünkü çocukların özdeşleşeceği karakterin ön planda olması gerekiyor. Fakat bu filmde de bu çok sorulan soruya karşılık vermek için bir klip yaptık. Klibin adı da Kral Necati. Kral Necati'nin kendi reklamını yaptığı çok güzel bir klip gerçekleştirdik. Orada hem çok gülecekler hem çok eğlenecekler. Bu şarkı da bence dillere pelesenk olacak." dedi.
"KRAL ŞAKİR'İ SADECE ÇOCUKLAR DEĞİL YETİŞKİNLER DE İZLİYOR"
Kral Şakir'in farklı bir yapısı olduğunu dile getiren Yaşaroğlu, "Biz gerçekten çocuğun zekâsını önemseyen espriler yapıyoruz. O yüzden Kral Şakir'i sadece çocuklar değil yetişkinlerde izliyor. Gişe beklentimiz gerçekten çok yüksek. Kral Şakir'le ilgili benim yıllardır hayalim olan bir proje var. Live action türü diyoruz. Yani gerçek oyuncularla ve gerçek mekânlarda geçen bir film olacak. Böyle bir sinema filminin hikâyesini yazdık. Hatta Türkiye'nin çok sevilen oyuncularından bazılarıyla görüşüyoruz. Çocuklar çok sevdikleri bir sanatçıyla Kral Şakir karakterlerini bir arada görecekler. Böyle yeni dev bir filmin hazırlığı içerisindeyiz." diyerek sözlerini noktaladı.