Korku her şeyi değiştirir! Stephen King, ''The Mist'' filminin sonunu neden sevdiğini açıkladı

Frank Darabont'un yönettiği 2007 korku gerilim filmi ''The Mist'', Stephen King hayranlarının kalplerinde kazınmış durumda. Gerçeği çarpıtan ve ağza alınamayan canavarlarla ilgili bu tüyler ürpertici hikaye, büyük ölçüde King'in 1980 kısa romanına sadık kalıyor, tek bir önemli farklılık dışında: Filmin dramatik dönüşlü sonu...

Far Out

"The Mist"in sonu, Stephen King'in orijinal hikayesinde bulunmayan, film uyarlamasının orijinal bir yönüydü. Bununla birlikte, King değişiklikten duyduğu hoşnutsuzluğu dile getirmek şöyle dursun, buna olan sınırsız hayranlığını ilan etti.


King, özellikle filmin sonuna bayıldı ve şunları söyledi: "Frank, "The Mist" ile ilgilendiğinde ısrar ettiği şeylerden biri, hikayenin sahip olmadığı bir tür sonu olacağıydı." Orijinal kısa roman, bir grup insanın sisin içinde mahsur kaldığı, araçlarının yakıtının bittiği, canavar yaratıkların amansız varlığı ve çok belirsiz bir geleceğin olduğu bir nevi hiçliğe doğru gidiyor.

CinemaBlend'e konuşan King: "Frank, yapacağı finali yapmak istediğini söylediğinde, bunun harika olduğunu düşündüm." Filmin sonu, King'in hikayesinde eksik olan kapanışı sağladı. Belirsizliğe kapılmak yerine, Hollywood standartlarına göre özellikle alışılmışın dışında olan son, şok edici bir dönüş sağladı. Anlatıların genellikle öngörülebilir mecazlara uyduğu bir sektörde, "The Mist"in sonu göze çarpıyordu, karanlık, kaderci sonuyla normları yıkıyordu.

The Mist'te Thomas Jane, küçük oğlu ve diğer kasaba halkıyla yerel bir süpermarkette mahsur kalan bir baba olan David Drayton'ı canlandırıyor. Küçük kasabaları, garip bir sis tarafından sarıldı ve beraberinde başka dünyalardan gelen canavarların artan bir saldırısını getirdi. Hayatta kalanlar arasındaki gerilim artarken Drayton, hem canavar istilacılarla hem de kasaba halkı arasında artan düşmanlıkla savaşmaya başlar.

Stephen King'in "Skeleton Crew" adlı kitabından uyarlanan "The Mist", 21 Kasım 2007 tarihinde vizyona girdi. King, romanının bu uyarlamasından gerçekten korktuğunu söylemiş, yönetmen Darabont ise bunu kariyerinin en mutlu anı olarak nitelendirmişti.

"Barbie"nin yönetmeni Greta Gerwig'in mutlaka izlenmesi gereken 5 filmi

"Oppenheimer" oyuncu kadrosu ve tarih rehberi: İlk atom bombasının arkasındaki gerçek insanlar

2023'ün şimdiye kadarki en iyi 16 filmi

Zamanının ötesinde olan ve değeri bilinmeyen 5 komedi dizisi