Komediden dramaya hemen hemen her rolü oynadı! Meryl Streep'i ikon yapan beş film

Son 50 yılın en büyük film ikonlarına baktığımızda, en çok Akademi Ödülü adaylığı rekorunu elinde tutan Meryl Streep'i görürüz. Bugün 74. yaşını kutlayan efsane oyuncunun en iyi 5 filmini ve performansını, Far Out seçkisiyle yeniden hatırlıyoruz.

1975'te tiyatro ile meslek hayatına başlayan ünlü oyuncu Meryl Streep, modern zamanların en yetenekli ve saygıdeğer oyuncularından biri olarak kabul ediliyor. İşte, unutulmaz filmlere imza atan Streep'in beş harika performansı...

The Deer Hunter (Avcı-1978)

Vietnam Savaşı sonrası sivil yaşama adapte olamayan arkadaş grubunu anlatan film, savaş karşıtlığıyla ön plana çıkıyor. Robert De Niro ve Christopher Walken, Meryl Streep ile birlikte savaşın askerler üzerindeki etkisini incelikle işliyor. Filmin "En İyi Film Oscar"ı dahil 5 ödülü olduğunu da ekleyelim.

Kramer Vs. Kramer (Kramer Kramer'e Karşı-1979)

Sadece bir yıl sonra ve Streep, oyunculuk sahnesindeki en umut verici yıldızlardan biri olarak konumunu daha da sağlamlaştırdı. Robert Benton'ın yönettiği Kramer Kramer'e Karşı evli bir çiftin boşanmasını ve bunun küçük oğulları üzerindeki etkisini anlatıyor. Streep, en büyük rollerinden birinde Dustin Hoffman'la birlikte rol aldı.

Sophie's Choice (Sophie'nin Seçimi-1982)

1980'ler Streep'in tüm zamanların en çok aranan film yıldızlarından biri haline geldiğini gördü. Birçok kişinin şimdiye kadarki en iyi film performansı olarak kabul ettiği filmde; Sophie, New York'ta normal bir hayat yaşamaya çalışırken savaş sırasında oğlunu veya kızını kurtarmak arasında seçim yapmak zorunda kalmanın dayanılmaz sonuçlarını yaşıyor. Streep o yıl "En İyi Kadın Oyuncu" Akademi Ödülü'nü evine götürdü.

Silkwood (Mike Nichols, 1983)

Streep sadece bir yıl sonra; bir çalışanı olduğu Kerr-McGee plütonyum tesisine daha derinlemesine bakan bir nükleer muhbir ve aktivist olan Karen Silkwood rolünü oynadı. Gişede de başarılı olan Silkwood , En İyi Kadın Oyuncu dalında Streep, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında Cher ve En İyi Yönetmen dalında Mike Nichols olmak üzere toplam beş adaylık aldı.

Yasak İlişki (The Bridges of Madison County (-1995)

1965 yazında geçen filmde Iowa'da yaşayan Francesca'nın (Meryl Streep) hikâyesi anlatılır. Francesca'nın ailesi bir gezi için ayrıldığında, kasabaya bir fotoğrafçı olarak gelen Robert (Clint Eastwood) ile dört günlük bir aşk yaşar. Streep, onuncu Akademi Ödülü adaylığını kazandı ve gerçek ikonik statüye sahip bir aktris olarak yerini daha da sağlamlaştırdı.

Bu liste hiçbir yerde yok! En uzun günde izleyebileceğiniz en uzun ve unutulmaz 5 film önerisi

Mutlaka izlemeniz gereken Nicole Kidman filmleri

Akıllara durgunluk veren 5 iyi psikolojik gerilim filmi

Hafta sonu başlayıp bitirebileceğiniz 3 dizi önerisi