Katil oyuncaklar, korkunç bebekler! ''Megan''ı sevdiyseniz izlemeniz gereken en iyi filmler

Avatar 2'ye meydan okuyan ''Megan'' (M3GAN) 13 Ocak'ta Türkiye'de gösterime giriyor. Amerika gişesinde 30.2 milyon dolarlık hasılatla büyük bir başarı gösteren yapım, ''oyuncak katil bebek'' temalı korku filmlerini yeniden gündeme taşıdı.

aksam.com.tr

Belgin Özdemir

2023 gişeleri "Megan"ı (M3GAN) çok sevdi. Gelin, korku filmlerinin vazgeçilmez alt türü olan "oyuncak katil bebek" filmlerine birlikte göz atalım.

The Child's Play serisi (1988–2017)

Katil bebek deyince aklımıza ilk "Chucky" geliyor. Bunun nedeni, Child's Play'in başlangıçta bir oyuncak bebeğin vücudundaki katilin cani halleri etrafında inşa edilen, nesiller arası bir seriye dönüşmesi elbette. Orijinal film, Child's Play, 9 Kasım 1988'de gösterime girdi. Chucky'den, 6 devam filmi, bir televizyon dizisi, bir yeniden yapım, çizgi roman, video oyunu ve bağlantılı ürünler üretildi.

The Annabelle serisi (2014–2019)

Saw ve Dead Silence yönetmeni James Wan, bir iblisin ruhuyla doldurulmuş porselen bir oyuncak bebek olan Annabelle'in yer aldığı The Conjuring'de bir kez daha kötü oyuncak bebeklerle uğraştı. Karakterin ürkütücülüğü o kadar yoğundu ki, Annabelle: Creation açık ara en iyi giriş noktası olan kendi yan üçlemesini aldı.

The Boy (2016)

Bir dadı malikaneye gelir ve görünüşte cansız bir oyuncak bebek tarafından hemen ürkütülür! Genç dadı, katı kurallar listesini ihlal ettikten sonra, bebeğin gerçekten yaşadığına inanmaya başlar. Elbette çok tanıdık bir konu ama oldukça ürkütücü ve heyecan verici...

Dolls (1986)

Baba, üvey anne ve çocuktan oluşan üç kişilik aile, fırtına sırasında bir malikaneye uğrar. Çocuk, yaşlı sahiplerinin büyülü oyuncak üreticileri olduğunu ve perili bir oyuncak bebek koleksiyonuna sahip olduğunu keşfeder. Film, 2 milyon dolarlık bir bütçeye karşı dünya çapında 3,5 milyon dolar hasılat yaptı.

Magic (1978)

Richard Attenborough tarafından yönetilen film, akıl hastası vantrilok Corky Withers'ın ruhuna harika bir dalış sunuyor. Arzularını kuklası Fats olarak ortaya koyan taze yüzlü Anthony Hopkins, gergin ve ustaca oynanmış bir korku-gerilim filminde başrolde!

Dead Of Night (1945)

Bu klasik İngiliz korku filmi, tüm zamanların en tüyler ürpertici "yaşayan kukla" hikayelerinden birine sahip. Film; bir kır evine davet edilen bir adamın, toplanan misafirlerin tekrar eden bir rüyada gördüğü insanlar olduğunu fark etmesini konu alan tüyler ürpertici hikayesini anlatır.

Ödüllü komedi dizisi "Abbott Elementary" 3. sezon onayını kaptı

2023'e soğuk bir başlangıç! "Solgun Mavi Gözler" (The Pale Blue Eye) filmi karmaşık bir suçlu avına çıkarıyor

5 sezonun sonunda film oldu! Idris Elba "Luther: The Fallen Sun" ile dönüyor