Kasım'da sinema başkadır... Bu filmlerle ‘beyaz perde' eski günlerine dönecek

Korona virüsü salgınının en çok etkilediği sektörlerden biri de sinemaydı kuşkusuz. 2020 ve 2021 yıllarında tüm dünyada sinema izleyicilerinin oranı yaklaşık yüzde 50 oranında azaldı. Türkiye'de 2 Temmuz'da sinema salonları yeniden seyirci kabul etmeye başladı. Ancak salonlar beklenen ilgiyi görmedi. Kasım ayında vizyona giren, 'beyaz perde'yi eski güzel günlerine döndürebilecek iddialı filmleri sizler için derledik.

aksam.com.tr

Belgin Özdemir

"Filmekimi" ile hareketlenmeye başlayan beyaz perde, Kasım ayında vizyona girecek iddialı filmlerle coşkulu bir ivme yakalayabilir. İşte Kasım vizyonunun öne çıkan filmleri:

THE HARDER THEY FALL

Yönetmen Jeymes Samuel, neredeyse tüm karakterlerin, kahramanların ve kötü adamların siyah aktörler tarafından oynandığı şık bir western ile selamlıyor seyiriciyi. Hip-hop, funk ve reggae ile patlayan bir film müziği ve doğrudan Quentin Tarantino'dan alınmış bir tavır sergileyen film 3 Kasım'da, nostalji severlerin başını döndürecek.

A COP MOVIE

Alonso Ruizpalacios'un postmodern belgeseli, polis gücüne iyi niyetle katılan, ancak kısa sürede kurumsal yozlaşmaya sürüklenen iki genç subay Teresa ve Montoya'yı merkezine alıyor. "Belgesel ve kurgusal unsurları birleştiren radikal bir deney" olarak yorumlanan film, 5 Kasım'da vizyona girecek.

ETERNALS

Celestials olarak adlandırılan milyarlarca yaşındaki varlıklar tarafından Dünya'ya gönderilen bir süper kahraman kabilesi hakkında bir Marvel gişe rekorları kıran filmin vizyon tarihi 5 Kasım. Filmi, Nomadland'ın Oscar ödüllü yönetmeni Chloé Zhao yönetti.

SPENCER

Şilili yönetmen Pablo Larraín tarafından yönetilen ve Steven Knight tarafından yazılan bu halüsinasyon dramında, Diana 1991 yılının Noel'inde Sandringham'da geçen uzun bir hafta sonunu hayal eder: Kraliyet Ailesi. Güç ve yolsuzluk üzerine kadın merkezli bir çalışma" olarak değerlendirilen film 12 Kasım'da seyirciyle buluşacak.

MUALLİM

Müslim Şahin'in ilk uzun metraj sinema filmi olan Muallim, Anadolu'da kendi değerleriyle yüzleşen öğretmen Ali'nin hikayesini konu ediyor. Buenos Aires Uluslararası Film Festivali'nde En İyi Film ödülüne layık görülen film, 19 Kasım'da beyaz perdede olacak.

ENCANTO

Walt Disney Animation Studios'un 60. uzun metrajlı filmi Encanto, herkesin insanüstü güçlere sahip olduğu, yani bir genç Mirabel dışında herkesin olduğu Kolombiyalı bir ailenin hikayesi. Bu renkli büyüme hikayesi 26 Kasım'da seyircisiyle buluşacak.

SEN BEN LENİN

Yönetmen Tufan Taştan'ın ilk uzun metraj filmi olan Sen Ben Lenin'in senaryosu Barış Bıçakçı tarafından kaleme alındı. Sen Ben Lenin, 'tek kurtuluş umudu' turizm olan bir sahil kasabasının hikayesini anlatıyor. Dalgalar, kasabanın sahiline bir Lenin heykeli getiriyor. Bu heykel, herkesin hayatının değişmesine neden oluyor. Vizyon tarihi 26 Kasım...

HOUSE OF GUCCI

Ridley Scott'ın gerçek suç draması Sara Gay Forden'ın bir kitabından uyarlandı. Hikaye, Maurizio Gucci'nin, hırslı karısı Patrizia Reggiani'nin yardımıyla amcası Aldo'dan aile işinin kontrolünü ele geçirmeye çalışmasıyla başlar. Ancak lüks moda ve hanedan kavgalarıyla dolu bir jet sosyetesi, bir Gucci'nin bir diğerini öldürmek için bir tetikçi tutmasıyla sona erer. Film, 26 Kasım'da vizyona girecek.