Kariyerinin ilk 4 senesinde 40 filmde oynamıştı! Bedrana'yla adını Avrupa'da duyuran Aytaç Arman'ın kariyer yolculuğu

Aytaç Arman oyunculuk kariyerinde başarılı işlere imza atıp ödüller kazanmış ve festivallerde En İyi Film ödüllerini almış hikayelerin başrolü olmuş bir sanatçıydı. Bedrana ile Avrupa'da adını duyuran Aytaç Arman'ın kariyer yolculuğunu derledik.

Aytaç Arman, Türk sinemasına damga vurmuş ve aldığı ödüller ile unutulmaz isimler arasında yazılan ünlü oyuncu pek çok başarılı projeye imza atmıştı. Aytaç Arman'ın adım adım yükselen başrol hikayesini haberimizde derledik.

İKİ YARIŞMADAN İKİNCLİLİK DERECESİ

Aytaç Arman, 1949 yılında Veysel İnce ismi ile Adana'da doğdu. 1969 yılında Ekstra Ekspres adlı gazetenin yarışmasına katıldı ve ikincilik elde etti. Daha sonra bu yarışmada birincilerin önceden belirlendiği ortaya çıktı.

1971 yılında ise Ses Dergisi'nin geleneksel yarışmasına katıldı ve Tarık Akan'ın ardından ikinci olup oyunculuk kariyerini başlattı.

BEDRANA İLE ŞÖHRETİ YAKALADI

Aytaç Arman, Perihan Savaş ile birlikte Bedrana filminde başrol oynadı. Bu onun kariyerindeki 40. filmiydi. 1971'de yardımcı rolle başladığı kariyerinde 3 yıllık sürede en çok dikkat çeken aktörler arasında yer alan Aytaç Arman, bu filmin Çekoslavakya'da ödül kazanmasının ardından yıldızını da parlattı.

ALTIN PORTAKAL'DA PEŞİ SIRA EN İYİ ERKEK OYUNCU ÖDÜLLERİ

Oyunculuk kariyerine bir dönem kendi isteği ile 5 yıl ara veren Arman; 1980 - 1988 Antalya Altın Portakal Film Yarışması'nda En İyi Erkek, 2003 Antalya Altın Portakal Film Yarışması'nda Yardımcı Dalda En İyi Erkek, 6. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri'nde En Başarılı Yardımcı Erkek Oyuncu, 36. Sinema Yazarları Derneği Ödülleri'nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödüllerine layık görüldü.

Aynı zamanda 43. Antalya Altın Portakal Film Festivali, 20. Londra Türk Film Festivali ve 22. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nde Yaşam Boyu Onur Ödülü / Yaşam Boyu Başarı Ödülü ödüllerine değer görüldü.

Aytaç Arman 2019 yılında tedavi gördüğü kanser hastalığı nedeniyle vefat etti.