Kan ve can bağı hakkında yürek burkan bir film: ''Lion''

Dev Patel, Nicole Kidman ve Rooney Mara'nın başrolünde olduğu 2016 yapımı ''Lion'', yürek burkan ve son derece tatmin edici bir sinema deneyimi sunuyor. Film, gerçeklerden esinleniyor.

aksam.com.tr

Belgin Özdemir

Görsel olarak çarpıcı, anlatım açısından güçlü bir gerçeklik yaşatan Garth Davis imzalı film "Lion", kayıplar ve arayış hakkında etkileyici bir hikaye.

Yıl 1986, yer Hindistan. Saroo fakir ama mutlu bir ailede büyüyen beş yaşında bir çocuk. Saroo, erkek kardeşiyle yaptığı bir gezide kısa süre sonra kendisini evinden 1000 mil uzaktaki Kalküta'ya götüren bir yolcu treninde mahsur kalmış halde bulur. Yabancı bir ortamda tamamen kaybolmuş ve yetkililere kendini ya da evini tanıtamayacak kadar küçük olan Saroo, bir yetimhaneye gönderilir. Kısa süre sonra Saroo, sevgi dolu, müreffeh bir evde büyüdüğü Tazmanya'daki Brierley ailesi tarafından evlat edinilmek üzere seçilir. Bununla birlikte, tüm maddi şansına rağmen Saroo, yetişkinliğinde kaybettiği ailesiyle ilgili anılarıyla boğuşurken bulur kendini...

Yürek burkan gerçek bir hikayeye dayanan "Lion" 17 Aralık'ta (bu akşam) TRT 2'de olacak. Filmin gösterim saati, 21.00'de Şeb-i Arus özel yayını nedeniyle 22.30'da gerçekleşecek.