Johnny Depp-Amber Heard Davası: Netflix belgeseli, dünyayı etkisi altına alan davayı inceliyor

Johnny Depp-Amber Heard Davası'' (Depp v. Heard), ''Karayip Korsanları'' yıldızı Johnny Depp ile eski karısı ''The Rum Diary'' yıldızı Amber Heard arasındaki kötü şöhretli karalama davasını inceleyen üç bölümlük bir dizi olarak Netflix'te izleyicilerle buluşacak.

Bir iftira davasının nasıl küresel bir saplantı haline geldiğini inceleyen yeni bir Netflix belgeseli olan "Johnny Depp-Amber Heard Davası"nın (Depp v. Heard) fragmanı yayınlandı.


Belgeselin resmi özeti şöyle: Her iki tarafın ifadelerini ilk kez yan yana gösteren bu dizi, Hollywood'u sarsan davayı ve bunun internetteki yansımalarını mercek altına alıyor. Duruşma, kamuoyunun dikkatini çekti ve TikTok'un dünyadaki ilk davası oldu.

Nisan 2022'de mahkeme duruşmaları başladığında TikTok, CourtTV'de ve diğer mecralarda yayınlanan, Depp yanlısı ve Heard karşıtı gibi görünen videolar için popüler bir nokta haline geldi. #JusticeForJohnnyDepp hashtag'ini içeren çok sayıda videonun her biri 2 milyon beğeniyi aştı.

Depp ve Heard arasındaki karalama davaları, 2022 yazında biraz karışık bir şekilde sona erdi: Jüri, Depp'in onu karaladığını tespit etti, ancak aynı zamanda karşı davasında ona 2 milyon dolar verdi. Depp'in mahkeme salonunda Heard'e karşı kazandığı zafer, hukuk uzmanları tarafından yalnızca mahkeme salonu dramının kıvrımları ve dönüşleri üzerinden değil, aynı zamanda jürinin kararının nihai olarak daha geniş dünyada sahip olacağı daha geniş sonuçlar açısından da görüldü.

"Depp v Heard" 16 Ağustos'ta Netflix'te yayınlanacak.

Sinema salonlarında bu hafta 3'ü yerli 6 film vizyonda

Korku her şeyi değiştirir! Stephen King, "The Mist" filminin sonunu neden sevdiğini açıkladı

David Fincher imzalı "The Killer" (Katil) filmi, Oscar'a layık ve nefes kesici olarak nitelendirildi