Jeremy Irons 74 yaşında! Ödüllü oyuncunun en iyi performanslarından oluşan 5 filmi

Tiyatro, sinema ve televizyonda olağanüstü bir kariyere sahip ünlü aktör Jeremy Irons 74 yaşına giriyor. Bir Oscar, üç Emmy kazanan usta oyuncunun en iyi performanslarından oluşan 5 filmini listeledik.

aksam.com.tr

Esma Belgin Özdemir

Oyuncu, aktivist ve seslendirme sanatçısı Jeremy Irons 74 yaşına bastı. Sofistike ve karizmatik performansıyla ün kazanan ödüllü oyuncu Irons'ın en iyi 5 filmini hatırlamakta fayda var.

19 Eylül 1948'de İngiltere'de dünyaya gelen Jeremy Irons oyunculuğa her zaman ilgi duymuştu. Tiyatro ile kariyerine adım atan Irons, 1980'lerde sinemaya adım attı ve tüm dikkatleri üzerinde toplamayı başardı.

Mahremiyetine önem veren ünlü oyuncu, entelektüel kimliğiyle de öne çıktı. 60'tan fazla filmde karmaşık karakterleri canlandıran Irons, İrlandalı aktris Sinead Cusack ile 40 yıldır evli olan Irons'ın iki oğlu var.

The French Lieutenant's Woman (Fransız Teğmenin Kadını-1981)

Irons, paleontolog olarak çalışan Viktorya dönemi beyefendisi Charles Henry Simpson rolünü oynayan çağdaş bir sinema oyuncusu Mike rolündeki ikili performansıyla En İyi Erkek Oyuncu dalında ilk BAFTA adaylığını aldı bu filmle. Harold Pinter'ın John Fowles romanına dayanan senaryosu, hikayesini iki iz üzerinde anlatıyor. İlki Mike'ın başrol oyuncusu Anna (Meryl Streep) ile etkileşimleri ve ikincisi, Simpson'ın Viktorya döneminde anlatılan hikayesi.

Dead Ringers (Ölü İkizler-1988)

Dead Ringers, Jeremy Irons'ın en çılgın performanslarından biri! Irons, Toronto'da birçok kadınla dolu başarılı bir muayenehanesi olan ikiz jinekolog Beverly ve Elliott Mantle'ı canlandırıyor. Womanizer Beverly, kadın hastalarını onlardan bıkana kadar baştan çıkarır ve onları daha pasif olan Elliott'a devreder. Ünlü aktör, Beverly ve Elliott rolleriyle New York Film Eleştirmenleri Birliği tarafından yılın En İyi Erkek Oyuncusu seçildi.

Reversal of Fortune (Talihin Dönüşü-1990)

Jeremy Irons, sosyetik karısı Sunny'yi (Glenn Close) diyabet krizi sonrası komaya sokarak öldürmeyi planlamakla suçlanan aristokrat Claus von Bülow'u canlandırdığı rolüyle En İyi Erkek Oyuncu Akademi Ödülü'nü kazandı. Irons'ın performansının dehası, Claus'un gerçekten karısını öldürmeye çalışıp çalışmadığını merak ettiriyor ve bunu asla bilemiyorsunuz. Von Bülow rolüyle Irons, En İyi Erkek Oyuncu dalında ilk Altın Küre Ödülü'nü kazandı.

The Man in the Iron Mask (Demir Maskeli Adam-1998)

Bir kralın onuru ve bir ülkenin kaderi... "Hepimiz birimiz için" sloganıyla izleyiciyle buluşan bu tarihi drama filminde, Irons "Aramis" karakterine hayat vermişti. Yıldız oyuncu kadrosuna sahip filmde; Aramis, Athos ve Porthos, 6 yıl boyunca demir bir maskenin arkasında hapsedilen 2. bir kral için amansız bir savaş verir. Harika diyaloglar ve güçlü performansların yer aldığı film, tekrar tekrar izlenmeyi hak ediyor.

Night Train to Lisbon (Lizbon'a Gece Treni-2013)

Film, Portekizli bir kadınla şans eseri karşılaştıktan sonra işini bırakan İsviçreli Profesör Raimund Gregorius (Jeremy Irons) hakkında... Muhteşem bir karakter çözümlemesi olan film, Irons'ın göz kamaştırıcı oyunculuğuyla hafızalardan silinmeyen bir seyirliğe dönüşüyor.

Tekrar tekrar izlenebilecek sıra dışı ve tuhaf 7 film önerisi

Sinema sanatının usta yönetmeni Elia Kazan'ın en iyi 5 filmi

Trende geçen 3 harika aksiyon filmi