''James Bond'' serisinin ünlü ismi Pierce Brosnan'ın en sevdiği 5 film

Pek çok film hayranı tarafından her zaman öncelikle ''James Bond'' olarak hatırlanacak olsa da, Pierce Brosnan yıllar içinde filmografisine birçok yapım ekledi. Peki, ünlü aktör en çok hangi filmlerden etkilendi?

Far Out

"James Bond" evreninin ünlü yıldızı Pierce Brosnan, "Mrs. Doubtfire" gibi popüler komedilerden "Dante's Peak" gibi macera filmlerine kadar çok çeşitli projelerde yer aldı.

Şu anda Brosnan, James Caan'ın son filmi olacak "Fast Charlie" adlı yakında çıkacak bir gerilim filmi de dahil olmak üzere bir dizi projede yer alıyor. Kariyeri boyunca canlandırdığı rollerin çok yönlülüğüne rağmen, Brosnan'ın performansları her zaman kalbine en yakın tuttuğu filmlerden etkilendi. Oyuncu, Rotten Tomatoes ile yaptığı bir sohbet sırasında tüm zamanların en sevdiği beş filminden bahsetti.

Marlon Brando'nun büyük hayranı olan ünlü aktör, "Bu adamın gölgelerden çıkıp Don Corleone'yi oynaması büyüleyiciydi. Bu film hala ilham verici bir performansla Amerikan hikaye anlatımının bir gösterisi. Ve o ilham verici bir aktördü, kesinlikle hala geri dönüp izlediğim biri" dedi.

Brosnan'ın seçimi değerli yapımlarla dolu, hem eski başyapıtlar hem de "There Will Be Blood" ve "No Country for Old Men" gibi modern klasikler... Sinema büyüsüyle ilgili en eski anılarından biri sorulduğunda aktör, sanat biçimini sonsuza dek değiştiren ikonik 1939 Amerikan müzikali "The Wizard of Oz"u işaret etti.

Pierce Brosnan'ın en sevdiği filmler:

  1. The Wizard of Oz (Oz Büyücüsü-Victor Fleming, 1939)
  2. The Godfather (Baba-Francis Ford Coppola, 1972)
  3. The English Patient (İngiliz Hasta-Anthony Minghella, 1996)
  4. There Will Be Blood (Kan Dökülecek-Paul Thomas Anderson, 2007)
  5. No Country for Old Men (İhtiyarlara Yer Yok-Coen brothers, 2007)

Sinemalarda bu hafta 7 film vizyonda

Türk sinemasının efsane yönetmeni Atıf Yılmaz

Gelmiş geçmiş en genç Oscar Ödülü kazananlar