İzlerken zamanı tutamayacağınız 5 büyüleyici evren belgeseli

Evrende heyecanlı bir yolculuğa çıkmaya hazır mısınız? Görsel şöleni ile size zamanın akıp gittiğini unutturacak bu belgeseller tam da size göre.

AKSAM.COM.TR

Esma Nur Ülker

Belgeseller, zengin görsel içerikleriyle, sesli anlatımlarıyla ve alanında uzman kişilerin çalışmalarıyla, bilgi edinmenin en keyifli yollarından biri. Zamanın akıp gittiğini fark etmeden keyifle izleyebileceğiniz 5 belgeseli sizlerle paylaşıyoruz.

THE SALT OF THE EARTH (TOPRAĞIN TUZU) IMDB 8.4

Sen dünyanın tuzusun. Ama tuz tuzluluğunu kaybederse, nasıl tekrar tuzlu hale getirilebilir? Artık dışarı atılmak ve ayaklar altında ezilmek dışında hiçbir işe yaramıyor. (Matta 5:13)

Adını İncil'deki bu pasajdan alan belgesel, size Dünya'ya farklı bir açıdan bakmayı tecrübe ettirecek.

WHAT THE BLEEP!?: DOWN THE RABBIT HOLE ( BİİİP!? TAŞVAN DELİĞİNDEN AŞAĞI) IMDB 6.4

Bu film, çeşitli şeylerin harika bir kombinasyonu, bir grup insanın dünyamızı (bildiğimiz ve ötesini), varlığını ve maneviyatını bilimsel bir şekilde açıklamak amacıyla bir araya getirmek için sıkı çalışması. Bu belgesel evren hakkında karmaşık bilgileri anlamanın en eğlenceli yolu.

COSMOS (EVREN - 2014) IMDB 9.3

Sizi zihninizde kozmik bir yolculuğa çıkaran bir gösteri hayal edin. Bilinen çoklu evrenin en uzak köşelerine ve kendi arka bahçenize bir yolculuk... Bu gösteri, bilim, uzay ve büyük tasarımdaki yeriniz hakkında bildiğinizi sandığınız her şeyi düşünmenizi ve sorgulamanızı sağlayacak. Arkanıza yaslanın ve harika bir maceraya tanık olun.

ENCOUNTERS AT THE END OF THE WORLD (DÜNYANIN SONUNDAKİ KARŞILAŞMALAR- 2007) IMDB 7.7

Film, hem kıtanın muhteşem görüntülerini hem de birçok araştırmacı ve McMurdo araştırma istasyonu çalışanının büyüleyici röportajlarını ve anekdotlarını mükemmel bir şekilde dengeliyor. Ziyaretçilerin vahşi doğaya çıkmalarına izin verilmeden önce lideri takip etme türünde bir egzersizden geçmeleri gereken bir sahne gibi pek çok komik an var.

JOURNEY TO THE EDGE OF THE UNIVERSE (EVRENİN UCUNA YOLCULUK- 2008) IMDB 8.4

''Her şey, hiçbir amacı olmayan rastgele bir tesadüf olamayacak kadar mükemmel gerçekleşti.'' Bu belgeseli izlerken yaratılan tüm evrenin size bir şeyler söylediğini duyacaksınız. Bu sesi duyabilmek için kendinizi belgesele daha çok kaptırmalısınız!

Sevgiliniz ile izleyebileceğiniz 5 romantik film önerisi

2'si yerli 9 film vizyonda

Ağustos 2023'te Netflix'te İzlenecek En İyi 7 Yeni Film

TRT 2'den Ağustos Ayında Her Akşam Farklı Film