İz süren dedektifler, sorgulamalar, cinayet gizemleri! 5 harika polisiye film önerisi

Cinayet gizemleri, ilginç dedektifler ve sonu gelmeyen sorgulamalar iştahınızı kabartıyorsa, izleyebileceğiniz en iyi 5 polisiye filmi listeledik.

aksam.com.tr

Esma Belgin Özdemir

"Glass Onion: A Knife Out Mystery" (Bıçaklar Çekildi: Gizemli bir Serüven) ve "Solgun Mavi Gözler" (The Pale Blue Eye) filmlerini sevdiyseniz, biraz geçmişe dönmekte fayda var. Eskilerden, yenilerden 5 iyi polisiye filmi sizler için seçtik.

Gosford Park (2001) IMDB 7.2

Akademi Ödüllü filmde, efsanevi yönetmen Robert Altman ve yazar Julian Fellowes, sahibinin aniden öldürüldüğü eski bir İngiliz malikanesinin üst kattaki hikayesini anlatıyor. Duygusal olarak daha derin, olay örgüsü mekaniğine daha az odaklanmış ve tipik polisiye filmden çok sınıf bilincine sahip olan Gosford Park, harika performanslarla sosyal hicvi ortaya çıkarıyor.

Identity (2003) IMDB 7.3

"Kimlik", bizi bir otoyolun kenarındaki bir motele götürüyor. Birer birer öldürülmeye başlayan insanlarla birlikte şu soruyu yöneltiyoruz: Hepsini birbirine bağlayan ne? John Cusack, Ray Liotta, Amanda Peet ve Alfred Molina'nın yer aldığı bir oyuncu kadrosuyla film, bir katilin zihninin derinliklerine inmek için polisiye önermesini kullanan psikolojik bir gerilim zevki sunuyor.

Rope (1948) IMDB 7.9

Alfred Hitchcock'un filmlerinin çoğu bu listeye girebilir! "Ölüm Kararı"nda, iki üniversite arkadaşı görünüşte mükemmel bir suç işler ve biz sorgularla dolu bir akşam yemeğine konuk oluruz. Gerginlik, bu suçu kimin işlediğinde değil, neden yaptıklarında ve yakalanıp yakalanmayacaklarında yatıyor. Hitchcock yine izleyiciye nefes alması için bir saniye bile tanımıyor.

See How They Run (2022) IMDB 6.5

Bu yıl sessiz sedasız geçip giden "Bak Nasıl da Kaçıyorlar", sadık polisiye severler, özellikle Agatha Christie hayranları için mutlaka izlenmesi gereken bir film. 1950'lerde West End'de, bir film yönetmeni, Christie'nin hit oyunu Fare Kapanı'nın uyarlamasını yönetmesi için işe alındıktan sonra öldürülür. İki dedektif, bu cinayet gizemini çözmek için iş başındadır!

Sherlock Holmes (2009) IMDB 7.6

Dünyanın en ünlü dedektifi Sherlock Holmes olmadan bu listeye nokta konulamazdı. Çok kez canlandırılan karakterin 2009 versiyonunda, ikonik dedektifin aksiyon dolu destanını izledik. Başrolde Robert Downey Jr. ve sadık arkadaşı Dr. Watson rolünde Jude Law, her zamanki gibi çok komik ve çok havalı!

Bu liste hiçbir yerde yok! 2022'nin en iyi 10 filmi

2023'te görmek için sabırsızlandığımız filmler