İstanbul'da açık hava sineması

Yazın bittiği ve artık serinlemeye başlayan akşamlarınızda, sevdiklerinizle vakit geçirebileceğiniz güzel bir etkinlik arıyorsanız, size en beğenilen filmlerden oluşan bu açık hava sinema etkinliklerini önerebiliriz.

ALEM

Yazın bittiği ve artık sonbahara giriş yaptığımız hafif esen ama çok da üşütmeyen bu havalarda açık hava sinemasının keyfi bir başkadır. Birbirinden iyi filmlerle eylül akşamlarını dolu dolu geçireceğiniz etkinlikleri sizlerle paylaşıyoruz.

GREEN BOOK (2018) – IMDB PUANI 8.2

Yönetmen: Peter Farrelly

Oyuncular: Virgo Mortensen, Mahershala Ali, Linda Cardellini

Biyografi, komedi ve dram türlerindeki "Green Book" filminde, işçi sınıfından İtalyan-Amerikalı bir fedai, 1960'ların Amerikasının güneyindeki mekanları gezen Afro-Amerikalı bir klasik piyanistin şoförü olur.

Tarih ve Saat: 12 Eylül, 21.00

Yer: Yapı Kredi Bomontiada Avlu

AFTERSUN, GÜNEŞ SONRASI (2022) – IMDB PUANI 7.7

Yönetmen: Charlotte Wells

Oyuncular: Paul Mescal, Frankie Corio, Celia Rowlson-Hall

Cannes Film Festivali'nde French Touch Prize of the Critics' Week Jury ödülü alan ve Akademi Ödülleri'nde Paul Mescal'e En İyi Erkek Oyuncu Oscar adaylığını getiren "Aftersun", Türkiye'de geçen dram türünde bir yapım. Sophie, 20 yıl önce babasıyla çıktığı tatilin ortak sevincini ve özel melankolisini düşünür. Tanıdığı baba ile tanımadığı adamı uzlaştırmaya çalışırken, gerçek ve hayali anılar aradaki boşlukları doldurur.

Tarih ve Saat: 15 Eylül, 20.30

Yer: Feriye Açık Hava Sineması

DEADPOOL 2 (2018) – IMDB PUANI 7.6

Yönetmen: David Leitch

Oyuncular: Ryan Reynolds, Josh Brolin, Morena Baccarin

Ağzı bozuk mutant paralı asker Wade Wilson (nam-ı diğer Deadpool), doğaüstü yeteneklere sahip genç bir çocuğu acımasız, zamanda yolculuk yapan sayborg Cable'dan korumak için hiçbir yere ait olamayan bir grup mutanttan oluşan bir ekip kurar.

Tarih ve Saat: 19 Eylül, 21.00

Yer: The Ritz-Carlton, Istanbul - The Roof

LA BELLE EPOQUE, YENİ BAŞTAN (2019) – IMDB PUANI 7.4

Yönetmen: Nicolas Bedos

Oyuncular: Daniel Auteuil, Guillaume Canet, Doria Tillier

Komedi, dram ve fantastik türlerindeki "La Belle Epoque (Yeni Baştan)" filminde, kriz içinde bir çift izliyoruz. Hayal kırıklığına uğrayan adam, bir girişimcinin, ona seçtiği zamana geri dönmesini teklif ettiği gün hayatının altüst olduğunu görür.

Tarih ve Saat: 22 Eylül, 20.30

Yer: Feriye Açık Hava Sineması

JOKER (2019) – IMDB PUANI 8.4

Yönetmen: Todd Phillips

Oyuncular: Joaquin Phoenix, Robert De Niro, Zazie Beetz, Frances Conroy, Brett Culen

DC çizgi romanlarının ünlü kötü karakteri, Batman'in ezeli düşmanı Joker, ikinci kez bir oyuncuya Oscar kazandırdı. (Heath Ledger, "The Dark Knight" filminde Joker karakterine hayat vererek En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Oscar'ına layık görülmüştü.) Joaquin Phoenix'e En İyi Erkek Oyuncu Oscar'ını kazandıran "Joker" filmi, psikolojik problemleri olan Arthur Fleck'in toplum tarafından göz ardı edilmesi ve kötü muamele görmesine karşı sevilme ve komedyen olma hayallerini gerçekleştirmeye çalışmasını anlatıyor. Arthur, komedyen olarak sevilmeyeceğini ama başka bir şekilde insanların hayranlığını kazandığını fark eder: suç ve şiddetle. Bu yol onu yavaş yavaş Joker'e dönüştürür.

Tarih ve Saat: 25 Eylül, 20.00

Yer: Swissotel The Bosphorus – Sultanpark

THE GODFATHER, BABA (1972) – IMDB PUANI 9.2

Yönetmen: Francis Ford Coppola

Oyuncular: Marlon Brando, Al Pacino, James Caan, Robert Duvall, Diane Keaton, Richard S. Castellano

Francis Ford Coppola imzalı "The Godfather", sinema tarihinin en kült filmlerinden biri. Savaş sonrası New York'ta bir organize suç hanedanının yaşlanan reisi, gizli imparatorluğunun kontrolünü hayli gönülsüz olan en küçük oğluna devreder.

Tarih ve Saat: 27 Eylül, 21.00

Yer: Kemerburgaz Kent Ormanı, YBY Woods

Dizi Önerisi: ''Şanzelize Düğün Salonu''

Gibi dizisi ekibi yeni sezona hazırlanıyor

Hayao Miyazaki'nin yeni filminden heyecan verici fragman!