Isabelle Huppert 70 yaşında! Fransız oyuncunun en iyi filmleri performansları

Soğuk, zeki ve cesur rollerin yaşayan efsanesi Isabelle Huppert, sinemanın en parlak ve müthiş oyuncularından biri olmayı sürdürüyor. Isabelle Huppert'in en iyi performanslarından oluşan harika bir film seçkisini sizler için hazırladık.

aksam.com.tr

E. Belgin Özdemir

Büyüleyici ve gizemli rolleri adeta yaşayan Isabelle Huppert bugün 70 yaşında! Üretken ve başarılı bir kariyere sahip olan Fransız oyuncunun en iyi filmlerini ve unutulmaz performanslarını derledik.

16 Mart 1953'te Paris'te doğan Isabelle Huppert, beş çocuğun en küçüğüydü. Erken yaşlarda annesinin cesaretlendirmesiyle, oyunculuğa başladı, Ulusal Dramatik Sanat Konservatuarı'nda okudu ve ilk olarak 1971'de Le Prussien'de televizyonda göründü.

Kısa bir süre Bertrand Blier'in kara komedisi Going Places'de (Les valseuses, 1974) Gérard Depardieu ile birlikte göründükten sonra Huppert, 1975 yapımı Aloise filmindeki rolüyle César adaylığı aldı. İki yıl sonra, The Lacemaker'daki (La Dentelliere) övgüye değer performansı, En Çok Umut Vadeden Oyuncu dalında ona BAFTA ödülü kazandırdı.

Gerçek bir cinayet davasına dayanan ve Huppert'in yönetmen Claude Chabrol ile yaptığı yedi işbirliğinden ilki olan Violette (Violette Nozière) filmi, 1978 Cannes Film Festivali'nde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü aldı. Huppert 1994'te Amerika'ya döndü ve sırasıyla; Amatör filminde rol aldı ve ertesi yıl, La Cérémonie (1995) ve 2001'de Piyano Öğretmeni geldi.

Huppert'in performansları ona şaşırtıcı bir dizi ödül ve onur kazandırdı ve Ulusal Film Eleştirmenleri Derneği, Césars (16 kez rekor bir aday gösterildi) ve Cannes'da (iki kez kazandı) takdir aldı. Ünlü oyuncu 2022'de Fransız sendika organizatörü ve muhbir Maureen Kearney rolünde, Jean-Paul Salomé'nin gerçek yaşam gerilim filmi "The Sitting Duck"ta yer aldı. 2023'te ise François Ozon'un suç komedisi "The Crime Is Mine"da kameralar karşısına geçti.

Coup de Torchon (Sil Baştan-1981)

Çevresindeki herkes tarafından küçük düşürülen zavallı bir polis şefi, birdenbire hayatında temiz bir sayfa açmak ister ve bunun için sert yöntemlere başvurur. Bu eğlenceli filmde, Philippe Noiret ve gencecik bir Isabelle Huppert izleyeceksiniz.

Story of Women (Bir Kadın Meselesi-1988)

İkinci dünya savaşı sürerken, Marie genç bir ev hanımı ve kocası savaştan çalışamaz halde dönen iki çocuk annesidir. Komşusunun istenmeyen bir hamileliği sonlandırmasına yardım ettikten sonra Marie, zor durumdaki ailesini desteklemek için bu yasadışı işe devam eder. Ancak korkunç sonuçlara adım adım yaklaşmaktadır...

8 Women (8 Kadın-2002)

1950'lerin Fransa'sında ıssız bir malikanede tatil sezonu için bir aile toplanır ancak patrik öldürülmüş olarak bulunur ve katil, kendisine en yakın sekiz kadından yalnızca biri olabilir. Telefon hattı kesilmiş, araba çalışmıyor ve yoğun kar yağışı sürüyor... Merak, gizem, neşe ve en klas aktrisler bu filmde!

Things to Come (Gelecek Günler-2016)

Isabelle Huppert'in en dokunaklı performanslarından birine tanık olduğumuz filmde; felsefe öğretmeni olan Nathalie'nin, kocası onu terk ettikten sonra kendini yeniden keşfetme sürecini izleriz.

Elle (O Kadın-2016)

Bir oyun yazılımı şirketinin CEO'su olan Michèle, evinde kimliği belirsiz bir saldırgan tarafından saldırıya uğradığında, bu olayın hayatını değiştirmesine izin vermez. Hatta ailevi krizleri yönetmeye çalışırken, bir yandan da saldırganla kedi fare oyunu oynamaya başlar.

Sinema dünyasında ilklere imza attılar! Oscar tarihindeki film rekorları

Yay gibi gerileceksiniz! 2010'lu yılların değeri bilinmeyen en iyi 10 gerilim filmi

"8 Mart Dünya Kadınlar Günü"ne özel en iyi film önerileri