İlk büyük eleştirmenler grubu, yılın en iyi filmlerini ve performanslarını açıkladı

Ödül sezonunu değerlendiren ilk eleştirmen gruplarından biri olan New York Film Eleştirmenleri Birliği, Cuma sabahı Todd Field'ın ''Tar''ının en iyi film dalında birincilik ödülünü almasıyla kazananlarını açıkladı.

Variety

İlk büyük eleştirmenler grubu, yılın en iyi filmlerini ve performanslarını açıkladı. New York Film Eleştirmenleri Birliği'nin seçtiği en iyi film Tod Field imzalı "Tar" oldu.

Yıllardır en kalabalık yarışmacı alanlarından birinin ortasında, Cate Blanchett, iktidar kontrolünü kaybetmenin eşiğinde olan tartışmalı bir Alman besteci olarak sırasına göre en iyi kadın oyuncu ödülünü kazanan "Tar" ile iki kazanan arasında yer aldı. Bu, onun ikinci oyunculuk Oscar'ını kazandığı "Blue Jasmine"den sonra gruptaki ikinci galibiyetini işaret ediyor.

Grubun ağzını açık bırakanlardan biri, Tollywood destanı macera filmi "RRR" ile en iyi yönetmen ödülünü kazanan SS Rajamouli oldu. Film, uluslararası uzun metrajlı film kategorisinde Hindistan'ı temsil etmek üzere seçilmemiş olsa da, Varance Films, filmin en iyi film de dahil olmak üzere genel kategorilerde tanınması için önemli bir kampanya başlattı.

Colin Farrell, 2022'de oynadığı dört filmden ikisindeki rolüyle en iyi erkek oyuncu ödülünü kazandı: Martin McDonagh'ın yönettiği "The Banshees of Inisherin" ve Kogonada'dan "After Yang". 46 yaşındaki İrlandalı yıldız, "Moneyball" ve "The Tree of Life" (2011) için Brad Pitt, "Awakenings" ve "Goodfellas" (1990) için Robert DeNiro'nun ardından birden fazla performansla ödülü kazanan beşinci başrol oyuncusu.

NYFCC KAZANANLARININ LİSTESİ:

En İyi Film: Tar

En İyi Yönetmen : SS Rajamouli, "RRR"

En İyi Erkek Oyuncu : Colin Farrell, "The Banshees of Inisherin" ve "After Yang"

En İyi Kadın Oyuncu : Cate Blanchett, "Tar"

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu : Ke Huy Quan, "Everything Everywhere All at Once"

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu : Keke Palmer, "Nope"

En İyi Senaryo : "The Banshees of Inisherin" – Martin McDonagh

En İyi Animasyon Filmi: "Marcel the Shell with Shoes On"

En İyi Görüntü Yönetmeni : "Top Gun: Maverick" – Claudio Miranda

En İyi İlk Film : "Aftersun" – Charlotte Wells

En İyi Uluslararası : "EO" (Polonya)

En İyi Kurgu Dışı Film : "All the Beauty and the Bloodshed"

Kafanız karışacak, nefesiniz kesilecek! Komplo teorilerinin havada uçuştuğu en iyi 10 film

Tüm zamanların en iyi filmleri! 70 yılın sonunda bir ilk gerçekleşti...