İki Oscar ödüllü Anthony Hopkins psikanalizin babası Freud'u canlandıracak

İki Akademi Ödülü sahibi Anthony Hopkins, Mark St. Germain'in ''Freud's Last Session'' adlı oyununun film uyarlamasında psikanalizin babası Sigmund Freud rolünü üstlenecek.

85 yaşındaki iki Oscar'lı usta aktör Anthony Hopkins'in yeni projesi belli oldu. Hopkins, Cannes film pazarında satışa sunulan "Freud's Last Session" aldı filmde, psikanalizin babası Sigmund Freud'a hayat verecek.

Filmin yönetmenliğini, "The Man Who Knew Infinity" (Sonsuzluk Teorisi) filmiyle tanıdığımız Matthew Brown üstlenirken; senaryoyu Mark St. Germain, aynı başlığı taşıyan ve yine kendi yazdığı tiyatro oyunundan uyarladı.

İkinci Dünya Savaşı arafesinde geçen film, Freud'un son dönemlerine odaklanıyor ve Freud'un "Narnia Günlükleri"nin yazarı C.S. Lewis'i Tanrı'nın varlığı konusundaki bir tartışmaya davet etmesini anlatıyor. Freud'un kızı Anna ile olan ilişkisine ve C.S. Lewis'in en iyi arkadaşının annesiyle olan romantizmine değinen "Freud's Last Session", geçmiş ve fanteziyi harmanlayan hikayesiyle Freud'un çalışmasının sınırlarının çok ötesine geçiyor.

Filmin çekimlerinin önümüzdeki sonbahar döneminde, Londra'da başlaması planlanıyor.

Sinemanın zor insanları: Polislerin dramını anlatan 5 iyi suç filmi

George Miller'ın İstanbul'da geçen ve Cannes'da ayakta alkışlanan filmi "Three Thousand Years of Longing"den ilk fragman geldi