Idris Elba'lı polisiye dizi ''Luther'' ve film versiyonu hakkında bilmeniz gereken her şey

''Luther'', Idris Elba'nın ''John Luther'' kimliğiyle kanunsuz tarafta çalışan bir polis olarak bazı tepkilerle karşı karşıya kaldığı on yıllık muhteşem bir koşuyu 2019'da tamamladı. Dizi büyük bir başarıydı ama bitmedi; ''Luther''in filmi geliyor. İşte, ''Luther'' dizisi ve filmi hakkında bilmeniz gereken her şey...

aksam.com.tr

Belgin Özdemir

2010-2019 yılları arasında ekranlara gelen suç ve dram türünü harmanlayan polisiye dizi "Luther" büyük başarılara imza attı. Korkusuz ve güvenilir dedektif "John Luther" karakteriyle ailemizden biri gibi olan Idris Elba, yakında dizinin film versiyonuyla dönecek.

"LUTHER" DİZİSİ HAKKINDA BİLMENİZ GEREKENLER

"Luther", Neil Cross tarafından yazılan, DCI John Luther rolünde Idris Elba ve Alice Morgan rolünde Ruth Wilson'ın oynadığı bir İngiliz psikolojik suç gerilim televizyon dizisi... 4 Mayıs 2010'da ilk bölümüyle izleyiciyle buluşan dizi 5 sezondan oluşuyor ve toplam 20 bölüm. Idris Elba, John Luther rolüyle Eleştirmenlerin Seçimi Televizyon Ödülü, Altın Küre Ödülü ve Screen Actors Guild Ödülü'ne layık görüldü ve dizi ayrıca 11 Primetime Emmy Ödülü adaylığı aldı.

"YA BİLMEDEN ŞEYTANIN TARAFINDA OLSAYDIN?"

BBC'nin beğenilen dizisi, çözmekle yükümlü olduğu karanlık ve uğursuz suçlardan kurtulmak için mücadele eden şiddetli bir dedektifi takip ediyor. DCI John Luther (Idris Elba), parlak zekası onu tutkularının tehlikeli şiddetinden her zaman kurtaramayan neredeyse dahi bir cinayet dedektifidir. Luther kendini işine saplantı derecesinde adamıştır, ancak işi, dedektif ve suçlu arasındaki ilişki giderek daha bulanık hale geldiğinden, katil Alice Morgan (Ruth Wilson) tarafından raydan çıkar.

"LUTHER" FİLMİNİN ÇEKİMLERİ TAMAMLANDI

Film, 2019'da beşinci sezonun bittiği yerden devam edecek. Konusuna gelince; Luther'in hangi cesur gizemlerle uğraşacağı hakkında çok az şey biliniyor. Ancak tahmin etmek zor değil; tüm büyük dedektif hikayelerinde olduğu gibi, ahlak ve benlik duygusuyla ilgili bazı sorular Luther'in kafasında dolaşmayı sürdürecek. Filmde; Cynthia Erivo, Idris Elba'ya karşı kafa kafaya giden rakip bir dedektifi oynayacak, Andy Serkis ise merkezi kötü adam olarak uğursuz bir dönüş yapacak. Filmin çekimleri tamamlandı ama vizyon tarihi hala belirsiz.

Zamana karşı koyan bir tür: Hukuk ve adalet konusunda en etkili 10 mahkeme filmi

Tom Hanks'in unutamadığı 4 filmi hangisi?

2015 yılının incileri... Gözden kaçmaması gereken 3 harika film önerisi