Hiç evrenin sana göz kırptığını gördün mü? Bilim kurgu dizisi ''3 Cisim Problemi'' hakkında her şey

İnsanlığın uzaylılarla ilk temasını konu alan bir Çin kitap üçlemesinden uyarlanan bilim kurgu dizisi ''3 Cisim Problemi'' (3 Body Problem) için geri sayım başladı. Bu iddialı dizi hakkında bilmeniz gereken her şey haberimizde...

Uzay, insan aklının kavrayabileceğinden çok daha büyük ve geniş. Işık saniyede 186.000 mil hızla hareket eder. Evrenin büyüklüğü ve dünya ile en yakın yıldız sistemi arasındaki engin mesafe göz önüne alındığında, ışık hızında bile olsa, varması beş yıl alır. Dünya dışı yaşamın herhangi bir düzenlilikle dünyayı ziyaret etme olasılığı inanılmaz derecede yüksek olsa da, ya mümkün olsaydı bu neye benzerdi?

Heyecanla beklenen bilim kurgu dizisi "3 Cisim Problemi"nin (3 Body Problem) dramatik sorusu bu! Liu Cixin'in aynı adlı romanından uyarlanan Netflix dizisi, True Blood'dan Alexander Woo ve Game of Thrones'un beyni David Benioff ve DB Weiss tarafından yapıldı. Game of Thrones'un yaratıcılarının imzasını taşıyan, büyük ses getiren dizi daha önce izlediğiniz hiçbir yeni şeye benzemiyor. "3 Cisim Problemi"nin ilk tanıtım fragmanına göz atın.


"3 Cisim Problemi" (3 Body Problem), insanlığın dünya dışı zeka ile ilk temasını konu alıyor. Resmi özet şöyle: Çin'in Kültür Devrimi'nin arka planında geçen gizli bir askeri proje, uzaylılarla temas kurmak için uzaya sinyaller gönderir. Yıkımın eşiğindeki bir uzaylı uygarlığı sinyali yakalar ve Dünya'yı işgal etmeyi planlar. Bu arada, Dünya'da, ya üstün varlıkları ağırlamayı ve yozlaşmış olarak görülen bir dünyayı ele geçirmelerine yardım etmeyi ya da işgale karşı savaşmayı planlayan farklı kamplar oluşmaya başlar.

Dizinin hikayesi iki döneme yayılıyor: 60'lardaki Çin Kültür Devrimi ve günümüz. Dizinin başrollerinde Liam Cunningham, John Bradley, Jonathan Pryce, Benedict Wong, Tsai Chin, Eiza Gonzalez, Alex Sharp, Saamer Usmani gibi isimler var. Oyuncu kadrosunda kimin hangi karakteri canlandıracağı şu an için bilinmiyor. Dizi, her biri yaklaşık 60 dakika uzunluğunda olan 24 bölümden oluşacak. Potansiyel yan ürünlere dair ipuçları taşıyan dizi Ocak 2024'te prömiyer yapacak.

Komediden dramaya hemen hemen her rolü oynadı! Meryl Streep'i ikon yapan beş film

Bu liste hiçbir yerde yok! En uzun günde izleyebileceğiniz en uzun ve unutulmaz 5 film önerisi

Mutlaka izlemeniz gereken Nicole Kidman filmleri