Heyecanlı ve dokunaklı 3 iyi spor filmi

İyi bir spor filmini herkes sever. Sporsever olsun olmasın, türün iyi örnekleri mutlaka seyirciyi kendine çeker. En iyi 3 spor filmini sizler için kaleme aldık.

aksam.com.tr

Belgin Özdemir

En iyi spor filmlerinden oluşan bir mini liste hazırladık. İşte, 3 spor filmi önerisi...

King Richard (Kral Richard-2021)

Büyük hayalleri olan ve kızlarının spor ikonları haline gelmeleri için mücadele eden bir babanın heyecan verici başarı öyküsü, Venus ve Serena Williams biyografisini içeriyor. Film, Richard'ın (Will Smith) kızlarını başarılı bir konuma nasıl yönlendirdiğini kanıtlasa da, onu tamamen olumlu bir ışıkta sunma hatasına da düşmez. Süreci anlatırken etik sorular sormaktan geri durmayan film, canlandırıcı bir yolculuk.

The Wrestler (Güreşçi-2008)

Yaşlanan, yıpranmış profesyonel güreşçi Randy, çok fazla dayak yedikten sonra, sevdiği spora ara vermeye karar verir, ancak en çok incindiği yerin ringin dışında olduğunu keşfeder. 2000'lerin en büyük dramalarından biri olan ve Darren Aronofsky'nin zaman içinde kendini kanıtlamış başyapıtı, Mickey Rourke'un üstün oyunculuğuyla izlenmeyi hak ediyor. İzolasyon ve reddedilme izlerini titizlikle takip eden film, yalnızlığı da çok dürüstçe betimliyor.

Raging Bull (Öfkeli Boğa-1980)

Boksör Jake LaMotta'nın hayatına rahatsız edici bir bakış sunan "Raging Bull", öfkeye kapılıp onu ringde bir efsane haline getiren bir adamın hikayesini anlatıyor. Martin Scorsese'nin kapsamlı filmografisinin bariz bir özelliği ve şüphesiz tüm zamanların en iyi spor dramalarından biri olan bu 1980'lerin boks klasiği, dövüşle nispeten az ilgisi olmasına rağmen, türün temel unsuru olmayı sürdürüyor. Robert De Niro, LaMotta rolünde harikadır ve Oscar'ı bileğinin gücüyle almıştır.

Sinemanın zor insanları: Polislerin dramını anlatan 5 iyi suç filmi

Dünya mitleri, destanlar, intikam hikayeleri... "The Northman"i beğendiyseniz izlemeniz gereken 3 film

Evlilik hakkında yapılmış en iyi 10 film