Sinemada hesaplaşma, gerilim ve yüzleşme...

Sinemanın nihai yüzleşmelerinin tümü klasik film anlarını kucaklar ve sarsıcı bir şekilde sunar. Mücadele, çaba, hesaplaşma vardır ve görkemli bir çözülüş…

Aksam.com.tr/Mor Papatya

Belgin Özdemir

Karşılaşma ve hesaplaşma anları beyaz perdede her zaman bir zevktir. Seyirciler iki saat içinde gördükleri her şeyin çözüleceğini bilirler. Filmlerde hesaplaşmalar, bize nihai zafere veya kaybetmeye giden bir yolun fantezisini gösterir.

İşte sizler için seçtiğimiz, hayatı sorgulatan en iyi 5 hesaplaşma filmi...

THE HATEFUL EIGHT (2015)

Yüzleşme ve hesabını kesme deyince akla ilk gelen yönetmenlerden biridir Tarantino. Evet, çok soğuk ama çivi çiviyi söker bu filmde! Sözlü, kanlı, karlı ve upuzun bir lezzet The Hateful Eight. 2015'te sinemanın imdadına yetişen bu film, sinematografisi, müzikleri ve nefes kesen sahneleriyle, unutulmayanlardan.

THE MIST (2007)

Bilinmeyenle olan savaş, insanın kendi korkularıyla yüzleşmesi ve içteki ilkel karanlığın tezahürü... Toplumsal ve bireysel yüzleşmeye dair sert bir yumruk "The Mist." Stephen King, romanının bu uyarlamasından korktuğunu dillendirdi ve yönetmen Frank Darabont bu sözleri kariyerinin en mutlu anı olarak nitelendirdi.

MINORITY REPORT (2002)

Yıl 2054... Gelecekteki suçları tahmin ediliyor ve suç fiilen gerçekleşmeden önce suçlular etkisiz hale getiriliyor. Bilimkurgu filmi olmaktan öte insanın kendiyle olan savaşına dokunan, estetik, heyecan verici bir psikolojik gerilim Minority Report... Philip K Dick'in kısa bir öyküsüne dayanan bu yapıt, karmaşık yüzleşmenin nadir örneklerinden.

STRAW DOGS (1971)

"Yanıklar, ısırıklar, yırtılmalar. Köpekler ısırmakta! Köpek sürüleri! Ardı arkası kesilmeyen, dalga dalga köpekler." Sam Peckinpah'ın tartışmalı gerilim filmi Straw Dogs, izleyicinin içgüdülerine hitap etmek için tasarlanmış bir film ve bunu Dustin Hoffman'ın da yardımıyla harika bir şekilde yapıyor. 'The Siege of Trencher's Farm isimli romandan uyarlanan filmin İngiltere'de gösterimi yaklaşık 30 yıl yasaklanmıştı.

THE THIRD MAN (1949)

"Hayır. Sen ve ben kahraman değiliz. Dünya kahraman üretmiyor." Hesaplaşmalar her daim fiziksel değildir. En gaddar hesaplaşmalardan bazıları yalnızca sözlü tartışmayı içerir. Carol Reed'in yönettiği ve Graham Greene tarafından yazılan The Third Man, her dakikası sizi tetikte tutan kült bir hesaplaşma filmidir.

Tekrar tekrar seyredilebilecek 5 sıra dışı film

Dünya yansa umurunda olmayacak 3 burç

Sürekli ilgi isteyen 3 burç