Her sahnesi tüyleri diken diken etti... İşte 2023 yılının en iyi 16 korku gerilim filmi

Korku ve gerilim kategorisinde yer alan filmlerin büyük bir hayran kitlesi bulunuyor. Her sahnesi ile izleyicinin tüylerini diken diken eden korku ve gerilim türüne ait pek çok film tam not aldı. İşte 2023 yılının en iyi 16 korku gerilim filmi...

Sinemada aksiyonun ardından en çok izlenmesi tercih eden korku-gerilim türündeki filmler izleyiciyi tatmin etmeyi başarıyor. İşte Variety'ye göre 2023 yılının en iyi 16 korku ve gerilim filmleri...

THE BLACKENING

Bir hafta sonu kaçamağı için yeniden bir araya gelen ve kendilerini sapkın bir katille ücra bir kabinde kapana kısılmış bulan bir grup arkadaşın hikayesini konu ediyor. Onun kurallarına göre oynamaya zorlanan arkadaşlar, çok geçmeden bunun bir lanet oyun olmadığını anlarlar.

BROOKLYN 45

Çocukluklarından beri en iyi arkadaşlar olan beş eski asker, sorunlu ev sahiplerini desteklemek için bir araya gelir. Ancak kokteyl daveti hazırlıksız bir seansa dönüştüğünde, geçmişlerinin mecazi hayaletleri fazlasıyla gerçekçi hale gelir.

BIRTH/REBIRTH

Rose, sosyal etkileşim yerine cesetlerle çalışmayı tercih eden bir patologdur ve ölülerin diriltilmesine takıntılıdır. Celie ise hayatını altı yaşındaki kızı Lila etrafında kuran bir doğum hemşiresidir. Trajik bir gecede, Lila aniden hastalanıp ölürken, iki kadının dünyası birbirine çarpar.

ÇIĞLIK 6

Serinin bu yeni filminde, Ghostface cinayetlerinden kurtulan dört kişi Woodsboro'yu geride bırakıp New York'ta yeni bir sayfa açıyor. Ancak onları hoş olmayan bir sürpriz bekliyor.

DELIVER US

Uzak bir manastırda bulunan bir rahibe hamile kaldığını iddia ettiğinde, Vatikan araştırmak için bir rahip ekibi gönderir. Eski bir kehanetin gerçekleşmek üzere olduğuna dair endişeler giderek artar. Bir kadın ikiz erkek çocuklar doğuracak, biri Mesih, diğeri Deccal ve ardından gelen savaş dünyanın kaderini belirleyecektir.

SONSUZLUK HAVUZU

James ve Em Foster, kurgusal ada La Tolqa'da her şey dahil plaj tatillerinin keyfini çıkardıkları esnada, korkunç bir kaza adadaki hedonistik turizmin sapkın alt kültürünü, ehlikeyf şiddetini ve gerçek dışı felaketlerini ortaya çıkarır.

HİÇ KİMSE SENİ KURTARAMAZ

Çevresine yabancılaşmış, yaratıcı ve yetenekli bir genç kadın olan Brynn Adams'ı (Kaitlyn Dever) odağına alıyor. Yalnız ama her zaman umutlu olan Brynn, teselliyi büyüdüğü evin duvarları arasında buluyor; ta ki bir gece kesinlikle dünya dışı davetsiz misafirlerin tuhaf sesleriyle uyanana kadar.

INFLUENCER

Sosyal medya fenomeni Madison, Tayland'da tek başına sırt çantasıyla çıktığı bir gezide mücadele ederken, kolaylıkla seyahat eden ve ona daha özgür bir yaşam tarzı gösteren CW ile tanışır. Ancak CW'nin ona olan ilgisi daha karanlık bir hal alır.

KONUŞ BENİMLE

Mumyalanmış bir eli kullanarak ruhların canlanmasını sağlayan bir grup arkadaşın hikayesini konu ediyor.

KORKUYORUM

Otoriter annesi Mona ile çalkantılı bir ilişkisi olan ve babasını hiç tanımayan son derece gergin ve paranoyak bir adam olan Beau Wassermann'ın hikayesini konu ediyor.

KÖTÜ RUH: UYANIŞ

Zamanla birbirlerinden uzaklaşan iki kardeş, aradan geçen yılların ardından yeniden bir araya gelir. Ancak büyük bir tehlike onları beklemektedir çünkü et yiyen kötü ruhlar canlanmıştır.

KULÜBEYE TIKLAT

Eric ve Andrew, evlatlık kızlarıyla Wen ile birlikte New Hampshire kırsalındaki ücra bir kulübede tatile çıkar. Onların hayatı, silahlı dört yabancı tarafından rehin alınmalarıyla bambaşka bir hal alır. Aileden, kıyametin önlenmesi için zorlu bir seçim yapması istenir.

IN MY MOTHER'S SKIN

Dünya Savaşı sırasında Filipinler'de mahsur kalan genç bir kız, ölmekte olan annesini koruma görevinin, baştan çıkarıcı, et yiyen bir periye duyduğu yersiz güven nedeniyle karmaşıklaştığını fark eder.

SKINAMARINK

Eleştirmenler tarafından tüm zamanların en korkunç filmi olarak nitelendirilen yapımda Lucas Paul ve Kaylee Dali Rose Tetreault'nun canlandırdığı iki küçük çocuk gecenin bir yarısı uyanıp babalarının artık evde olmadığını fark eder.

THANKSGIVING

Kara Cuma isyanının trajediyle sonuçlanmasının ardından, Şükran Günü'nden ilham alan gizemli bir katilin kötü şöhretli bu özel günün ortaya çıktığı yer olan Plymouth, Massachusetts'te terör estirmesini konu alıyor.

WHEN EVIL LURKS

Çiftliklerinin yakınında ele geçirilmiş bir adamı keşfeden iki kardeşin hikayesi, feci derecede kötü bir karar verip dünyalarını kaosa sürüklediklerinde, dehşetten çıldırtıcı bir kaçışa dönüşür. Sevdiklerini yaklaşan felaketten kurtarmak için yola çıktıklarında, durdukları her durak değer verdikleri her şeyi yok edebilecek daha fazla ölüme ve yıkıma neden olur.