Her sahnesi sizi tetikte tutacak, aksiyon ve gerilim dolu 3 hesaplaşma filmi

Sinemada yüzleşmelerin ve hesaplaşmaların pek çoğu sarsıcı bir seyirlik sunar. İşte, mücadele ve cesaret ile harmanlanan, aksiyon ve gerilimin zirve yaptığı 3 film...

aksam.com.tr

Belgin Özdemir

Karşılaşma ve hesaplaşma anları beyaz perdede her zaman büyük bir zevk. İzleyici, 2 saat içinde gördüğü her şeyin çözüleceğini bilir. Sizler için gerilim ve aksiyon dolu 3 iyi filmi seçtik.

MINORITY REPORT (AZINLIK RAPORU-2002) IMDB 7.7

Yıl 2054... Gelecekteki suçları tahmin ediliyor ve suç fiilen gerçekleşmeden önce suçlular etkisiz hale getiriliyor. Bilimkurgu filmi olmaktan öte insanın kendiyle olan savaşına dokunan, estetik, heyecan verici bir psikolojik gerilim Minority Report... Philip K. Dick'in kısa bir öyküsüne dayanan ve Tom Cruise'un başrolünde olduğu film, karmaşık yüzleşmenin nadir örneklerinden.

STRAW DOGS (KÖPEKLER-1971) IMDB 7.4

"Yanıklar, ısırıklar, yırtılmalar. Köpekler ısırmakta! Köpek sürüleri! Ardı arkası kesilmeyen, dalga dalga köpekler." Sam Peckinpah'ın tartışmalı gerilim filmi Straw Dogs, izleyicinin içgüdülerine hitap etmek için tasarlanmış bir film ve bunu Dustin Hoffman'ın da yardımıyla harika bir şekilde yapıyor. "The Siege of Trencher"s Farm isimli romandan uyarlanan filmin İngiltere'de gösterimi yaklaşık 30 yıl yasaklanmıştı.

THE THIRD MAN (ÜÇÜNCÜ ADAM-1949) IMDB 8.1

"Hayır. Sen ve ben kahraman değiliz. Dünya kahraman üretmiyor." Hesaplaşmalar her daim fiziksel değildir. En gaddar hesaplaşmalardan bazıları yalnızca sözlü tartışmayı içerir. Carol Reed'in yönettiği ve Graham Greene tarafından yazılan "The Third Man", her dakikası sizi tetikte tutan kült bir hesaplaşma filmidir.

Bir korku alt türü olarak "body horror!" Koltuğa çivileyen ve ürkütücü en iyi 5 vücut korku filmi

"Kelimelerin Bahçesi" (The Garden of Words): Kendinize bir iyilik yapın ve bu kısacık filmi izleyin

Netflix'te izlenecek en korkunç 5 film