Her biri sinema tadında! Mutlaka izlenmesi gereken en iyi mini diziler

Bitmeyen ve gereksiz mevsimlere uzanmayan iyi bir şey mi arıyorsunuz? İşte, mutlaka izlenmesi gereken en iyi mini diziler...

aksam.com.tr

Belgin Özdemir

Uzun filmlerden hoşlanmıyorsanız, sadece bir sezon süren bu harika mini dizilerle yetinebilirsiniz.

Love & Death (2023)

Dizi, Candy Montgomery'nin karısını paramparça ettiği bir adamla aldatıcı bir ilişkiye girdikten sonra gerçekleşen cinayetlerinin gerçek suç hikayesini anlatıyor. Montgomery'nin tasviri ve ayrıca Elizabeth Olsen'in performansı, onu şimdiden 2023'ün en iyileri arasında en üst sıralara yaklaştırdı.

The Staircase (2022)

The Staircase, Michael Peterson'ın eşi Kathleen'in merdivenlerin dibinde onu baş şüpheli yapan kabataslak koşullarda ölü bulunmasının ardından davasının gerçek hayat hikayesini anlatıyor. Bu, Colin Firth'in tüm kariyerindeki en iyi performansı.

Mare of Easttown (2021)

Geçmişteki korkunç bir suçu çözememenin yükü, aynı zamanda bir boşanma, intihar eden bir oğul ve şimdi de genç bir annenin öldürülmesi... Çok fazla sorunla uğraşan küçük bir kasaba dedektifi olan Mare'in hikayesi var bu ödüllü dizide. Dizi, kariyerlerinin en iyi performanslarında Jean Smart, Evan Peters ve Kate Winslet'e sahip.

Landscapers (2021)

Komedi ve dramı harmanlayan dizide Olivia Colman ve David Thewlis, 1998'de Susan'ın ebeveynlerini gizemli bir şekilde öldürüp cesetlerini saklayan gerçek hayattaki çift Susan ve Christopher Edwards'ı canlandırıyor. Gözden kaçmış bir mücevher...

Scenes from a Marriage (2021)

Ingmar Bergman'ın 1973 mini dizisinden uyarlanan Evlilikten Sahneler , modern bir evliliğin ortak aşamalarıyla uğraşan bir çiftin hikayesini anlatıyor. Oscar Isaac ve Jessica Chastain başrollerde parlıyor.

The Third Day (2020)

Bir adam ve bir kadın, Britanya kıyılarındaki gizemli bir adaya ayrı yolculuklar yapar... İnsanların, oğlunun ölümü hakkında biraz fazla şey bildikleri gizemli bir adaya seyahat eden yaslı bir adam hakkındaki olay örgüsü, diziyi bambaşka bir boyuta taşıyor. Jude Law başrolde!

Chernobyl (2019)

Çernobil felaketini çevreleyen olayların ve vatandaşlarını hiç umursamayan bir hükümetin beceriksizliğinin fantastik bir uyarlaması olan Çernobil, 2019'da piyasaya sürüldüğünde eve birçok ödül getirdi...

Sharp Objects (2018)

Sharp Objects, normal bir polisiye roman olarak başlayan ancak daha sonra baş karakterinin ruhunun istilacı bir keşfine dönüşen bir suç dizisi aslında. Gillian Flynn'in aynı adlı kitabına dayanan dizide Amy Adams ve Patricia Clarkson performansını mutlaka görmelisiniz!

Alias Grace (2017)

Sarah Polley tarafından Margaret Atwood'un tarihi romanından uyarlanan ve Mary Harron tarafından psikolojik dehşetin dosdoğru ürpertileriyle yönetilen bu kaliteli dönem dizisi, katil bir kadının bozuk akli dengesini gözler önüne seriyor.

The Night Of (2016)

Pakistanlı-Amerikalı bir öğrenci olan Naz'ın işleyip işlemediğini bilmediği bir cinayetle suçlanmasının öyküsünü anlatan dizide Naz, saf ruhunun yozlaştığı hapishaneye gönderilir. Keskin, heyecanlı ve sürükleyici dizinin başrolünde Riz Ahmed ve John Turturro unutulmaz bir oyunculuk sergiliyor.

"Yola çıkmalı" dedirten en iyi yol ve yolculuk filmleri

Neşeniz yerine gelsin! Hem güldüren hem de düşündüren en iyi komedi filmleri

Hafta sonu başlayıp bitirebileceğiniz 3 dizi önerisi

Mutlaka izlemeniz gereken Nicole Kidman filmleri